Požar kod popularnog letovališta u Turskoj pod kontrolom: Šteta ogromna, vlasti kažu da ima mrtvih

Najmanje jedna osoba je poginula, a tri osobe primljene su u bolnicu sa opekotinama

  • 0
Turska, Antalija, požar Foto: Tanjug/AP

Najmanje jedna osoba je stradala, a više je povređeno u požaru, koji je juče oko podneva izbio u blizini Antalije u Turskoj. Prema rečima nadležnih požar je stavljen pod kontrolu, a brojne ekipe vatrogasaca su i dalje na terenu.

Požar je izbio na području Manavgata kod Sidea, popularnog letovališta. Požar se brzo proširio zbog čega su vlasti hitno reagovale i krenule vatru da gase iz vazduha. U jednom trenutku bilo je angažovano 19 helikoptera i jedan avion i više od 100 vozila je bilo na terenu, sa najmanje 400 vatrogasaca.

Pojedina naselja bila su evakuisana, a pričinjena je velika materijalna šteta. Stradale su brojne kuće i lokali.

Građani su pomagali vatrogascima u gašenju požara kako bi odbranili kuće. Oni su crevima polivali područje oko kuća kako vatra ne bi prišla domovima.

Pojedina naselja ostala su i bez struje, a svi su strahovali da će vatra stići do benzinskih pumpi na autoputu Antalija-Alanja, ali se srećom to nije dogodilo.

Hoteli nijednog trenutka nisu bili ugroženi, ali su lokalni mediji javili da u pojedinim objektima nije bilo vode i struje.

Prema rečima nadležnih, najmanje tri osobe su primljene u bolnicu zbog opekotina, dok se više od 50 građana javilo zbog gušenja od dima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA