≫ 

Festival u Hrvatskoj "uvezao" koronu u Austriju: Uživali na Pagu, pa virus vratili kući

Eksperti smatraju da je broj zaraženih koji su se vratili sa festivala u Austriju daleko veći, pa su posetioci festivala javno pozvani na testiranje

  • 0
Korona žurka Foto: Pixabay.com

Nakon što je oko 19.000 osoba iz Austrije prošle nedelje prisustvovalo muzičkom festivalu u Hrvatskoj, mnogi su se u Austriju vratili zaraženi korona virusom.

U sedam od devet austrijskih pokrajina registrovani su oboleli koji su se vratili sa hrvatskog Paga, a do sada ih je više od 100.

Eksperti smatraju da je broj zaraženih koji su se vratili sa tog festivala u Austriju daleko veći, pa su posetioci festivala javno pozvani na testiranje.

Radi se o festivalu "Austria goes Zrce" koji je održan na ostrvu Pagu, gde je žurka nastavljena čak i nakon što se jedan 21-godišnji Austrijanac utopio u moru.

Agencija za zdravlje i bezbednost namirnica (AGES) apelovala je na sve osobe koje su bile na festivalu da se testiraju, a imajući u vidu veliki broj učesnika, polazi se od toga da je Paški klaster ogroman.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA