≫ 

Razoran zemljotres izazvao manji cunami: Građanima dozvoljeno da se vrate kućama

Evakuisano stanovništvo na Aljasci sme da se vrati u svoje domove

  • 0

Razoran zemljotres, jačine 8,2 stepena, koji je danas pogodio Aljasku, izazvao je manji cunami, te je evakuisanim građanima dozvoljeno da se vrate u svoje domove.

Zemljotres, najjači koji je pogodio Aljasku od 1965, izazvao je upozorenje na cunami i svi građani priobalnih područja morali su da napuste svoje domove. Nakon što su talasi ne viši od metra stigli do obale, vlasti su ukinule upozorenje i građanima je dozvoljeno da se vrate svojim kućama.

Džeremi Zidek, portparol Sektora za vanredne situacije, saopštio je da još nije poznato koliku materijalnu štetu je izazvao zemljotres, te da će više informacija imati sutra, kada po danu ekipe izađu na teren i procene situaciju.

Podsetimo, zemljotres je registrovan u 22:16 časova po lokalnom vremenu, na dubini od 35 kilometara na oko 70 kilometara od obale.

Upozorenje na cunami izdato je za čitavo područje, a procene su vršile i vlasti brojnih američkih država. Strahovalo se da bi cunami mogao da udari Kaliforniju, Vašington, Oregon, kanadsku obalu i delove Meksika. Upozorenje na cunami bilo je izdato i na Havajima, ali je posle dva sata ukinuto.

Za sada nije poznato ni da li u zemljotresu ima povređenih ili stradalih, a na društvenim mrežama kruže uznemirujući snimci sigurnosnih kamera koje su snimile trenutak potresa.

Video: Bežte u brda ide cunami: Posle razornog zemljotresa narađena masovna evakuacija aljaškog priobalja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA