Heroj stradao u požaru u Turskoj: Mladić pomagao vatrogascima, pa pao sa motora, vatra ga progutala

Mladić je doživeo tešku nesreću po povratku i vatra je progutala njegov motocikl

  • 2
Sahin Akdemir Foto: Sahin Akdemir

Sahin Akdemir (25) poginuo je u požaru koji je juče zahvatio područje Marmarisa u Turskoj. Sahin je stradao pomažući vatrogascima koji su se borili sa vatrenom stihijom.

Nesrećni mladić je, kada je saznao da se požar nekontrolisano širi, seo na svoj motocikl, i poneo galone vode a potom je istu dostavio vatrogascima u ugroženom području. Nažalost, kada je krenuo da se vraća po još vode doživeo je nesreću i kako je bio teško povređen, nije uspeo da se skloni od vatre i tragično je stradao. Kako navode turski mediji, vatra je zahvatila njegov motocikl.

Uoči tragedije ovaj hrabri mladić je na društvenim mrežama pozivao prijatelje da priteknu u pomoć vatrogascima.

- Molim vas donesite vodu, mi ćemo nastaviti da nosimo vodu vatrogascima, neka nam Bog pomogne - napisao je u objavi na društvenim mrežama.

Potom je obaveštavao gde se širi požar i objavljivao fotografije ugroženog područja, i dalje apelujući na građane da donose vodu.

Podsetimo, Turska se već treći dan bori sa stravičnim požarima koji su buknuli kod Antalije, Bodruma, Marmarisa i na još nekoliko lokacija, a život su izgubile najmanje tri osobe.

Vatrena stihija kod Bodruma je lokalizovana, dok vatrogasci danonoćno gase požare na ostalim područjima. U akciju gašenja uključeno je više od 20 letelica i preko 1.000 vatrogasaca.

Video: Požari bukte oko turskih letovališta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuzno

    30. jul 2021 | 10:34

    al otisao si ko heroj... mirna ti nebeska prostranstva 🙏

  • 👤

    30. jul 2021 | 11:39

    Zašto Bože uzimaš samo dobre ljude? Večna ti slava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA