U Kini buknulo novo žarište, radi se o najvećoj zarazi nakon Vuhana?

Sedam osoba je u kritičnom stanju. Nije poznato da li su zaraženi vakcinisani

  • 5
SinoVac vakcina Kina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Žarište kovida-19, otkriveno u kineskom gradu Nanjingu proširilo se u pet kineskih pokrajina i glavni grad Peking, a kineski državni medij nazvao je to "najvećom zarazom nakon Vuhana", objavio je BBC.

Prema državnim podacima, zaraženo je skoro 200 ljudi od kada je virus detektovan na aerodromu 20. jula. Svi letovi iz Nanjinga biće suspendovani do 11. avgusta, objavio je Global Times.

Zvaničnici su takođe započeli s masovnim testiranjem nakon kritika zbog njihovog "neuspeha". Grad broji 9,3 miliona stanovnika, a biće testirani i oni koji su došli da posete Nanjing, objavila je državna novinska agencija Xinhua.

Zvaničnici veruju da je žarište povezano sa zaraznijom, delta varijantom koronavirusa i da se zaraza proširila zbog otkrića virusa na prometnom aerodromu. Uprava aerodroma je ukorena, a disciplinsko telo Komunističke stranke je utvrdilo da su postojali "problemi, poput nedostatka nadzora i neprofesionalnog upravljanja".

Testiranja pokazuju da se virus sada proširio u najmanje 13 gradova, uključujući Čengdu i prestonicu Peking.

Lokalni zvaničnici u Nanjingu navode da je sedam zaraženih u kritičnom stanju. Ne zna se da li su zaraženi bili vakcinisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keke

    30. jul 2021 | 12:07

    Poboljšali ameri devetnaesticu koju ni Kina ne može da zaustavi.Biološki rat se nastavlja.

  • Suzana

    30. jul 2021 | 14:40

    Sve dok narod zatvara oči pred najvećom belosvetskom prevarom u istoriji čovečanstva, vozaće nas kao mlade majmune, i kraja biti neće dok njima samima ne dosadi, a to će biti onda kad smisle neku drugu igricu u kojoj će da nas zlostavljaju još više i još gore.

  • Darth Vader

    30. jul 2021 | 12:18

    Kakve mere oni sprovode zbog 200 zarazenih od 20 jula..a mi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA