≫ 

Autobus iz Beograda prevrnuo se na autoputu u Nemačkoj: Helikopterom prebacivali povređene

U stravičnoj nesreći povređeno sedam državljana Srbije. Još nije poznat stepen njihovih povreda

  • 12
Nemačka saobraćajna nesreća Foto: Christian / AFP / Profimedia

Devet osoba je teže, a deset je lakše povređeno kada se autobus, koji je iz Beograda putovao za Stokholm, prevrnuo na autoputu A13 u Nemačkoj.

Nesreća se dogodila jutros oko 10 časova u blizini grada Šenvalda u Brandenburgu, a u akciju spasavanja bilo je uključeno šest helikoptera i više od 60 spasilačkih vozila.

U vozilu je, kako navode nemački mediji bilo sedam putnika iz Srbije, ali nije poznato da li su naši državljani teže povređeni.

U vozilu sa 34 sedišta bilo je 19 osoba, 17 putnika i dva vozača, starosti od 21 do 64 godine.

Ralf Majer, portparol policije saopštio je da su u nesreći teže povređena dva državljana Nemačke, dok identitet ostalih nije saopšten. Prema rečima nadležnih, svi teško povređeni su helikopterima prebačeni u bolnicu.

Prema rečima policije autobus se kretao u pravcu Berlina kada je, iz još neutvrđenih razloga došlo do nesreće. Nemački mediji javljaju da je vozač, prilikom isključenja ka odmorištu, udario u bankinu i da se autobus tada prevrnuo. Javljaju i da je u pitanju autobus nemačkog prevoznika, koji je danas dovezao putnike iz Srbije.

U vozilu se osim sedam naših državljana nalazilo dvoje državljana Izraela, šestoro državljana Nemačke i jedan državljanin Švedske.

Autoput je zbog ove stravične nesreće bio zatvoren satima u oba pravca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hyawata

    30. jul 2021 | 15:33

    Ne krivite vozace vec agencije za prevoz putnika,salju na duge relacije po samo dva vozaca da bi ustedeli na osoblju, teraju ih da voze svakodnevno jer je sezona ljudi iznemogli da bi zaradili neki dinar moraju da slusaju nebune se da nebi izgubili poso tuga...

  • Dusan Kosta

    30. jul 2021 | 15:28

    Umor neispavanost.znam garant...sve sam to dozivljavao.

  • Lord

    30. jul 2021 | 15:17

    Pa sta je sa tim vozacima,spavanje,telefon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA