Britanci skupljali novac za kuću penzioneru ometenom u razvoju koga je diler napao: Selio se 6 puta

Kada je pre šest godina kupio kuću za 150.000 funti Alan je prvi put u životu živeo u svojoj kući

  • 0
Alan Barnes

Foto: Profimedia/Andy Commins / MirrorPix

Penzioner sa smetnjama u razvoju, Alan Berns koga je lokalni diler droge napao i gurnuo na ulici pokušavajući da mu ukrade novac, osvojio je srca Britanaca 2015. godine. 

Nakon što se Britnijom proširila vest o nesrećnom penzioneru kog je diler droge pokušao da opljačka, a zatim gurnuo na beton i polomio ključnu kost, mnogi ljudi želeli su da mu pomognu.

Kejt,vlasnica lokalnog kozmetičkog salona, sakupila je 330.000 funti kako bi alanu pomogao da kupi novi dom. U momentu kada je napadnut Alan je preturao po kantama na ulici i živeo je u malom stanu u Gethedu.

Od kako je Alan dobio novac za stan 2015. godine on se selio čak sedam puta. Za to vreme nije uspevao da zaradi na prodaji kuća, već je svakog puta gubio određenu količinu novca.

Kada je pre šest godina kupio kuću za 150.000 funti Alan je prvi put u životu živeo u svojoj kući. On je u toj kući ostao svega dve godine.

Već 2017. godine za 250.000 funti kupio je novi dom sa fantastičnom terasom u viktorijanskom stilu. Ni ovde se nije previše zadržao. Kada je odlučio da je proda za svega 205.000 funti, već je bio u velikom gubitku - ostao je bez 45.000.

U međuvremenu je na sličan način prodao i ostale kuće i nakon nekoliko neuspelih pokušaja ostalo mu je svega 60.000 funti, piše Mirror.

Alan nikada nije želeo da otkrije razloge svojih čestih selidbi, međutim iako ima 73 godine, još uvek ne namerava da se zaustavi.

- Još mi je ostalo nešto novca. Štedim 950 funti poreza u opštini. Pokušavam da vidim šta da uradim dalje. Neću da kupim novu kuću, ali ako dobijem priliku da sagradim bungalov, to bih želeo - rekao je penzioner.

On je na kraju rekao da posle suđenja nikada nije razgovarao sa nasilnikom koji mu je slomio ključnu kost, a zbog čestih svađa oko trošenja novca više nije u kontaktu ni sa Kejt koja mu je u najtežim trenucima pomogla da pronađe dom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA