Evakuacija turista iz Bodruma zbog požara, Erdogan iz aviona gleda kako gore letovališta

Predsednik Redžep Taip Erdogan obišao je danas ugrozeno područje

  • 0
Turkey Wildfire

Foto: Tanjug/AP

Turisti u Turskoj požurili su u susret spasilačkim brodovima nakon što im je rečeno da se evakuišu iz nekih hotela u egejskom letovalištu Bodrum zbog neposredne opasnosti od požara, izvestili su turski mediji.

Jedinice obalske straže vodile su operaciju, a vlasti su zatražile od vlasnika privatnih čamaca i jahti da pomognu u evakuaciji zbog neposredne opasnosti od novih požara, prenosi AP.

Broj poginulih u požarima koji besne u turskim mediteranskim gradovima danas je porastao na šest nakon što su poginula dva šumocuvara, potvrdio je ministar zdravstva Turske.

U požarima koji besne širom Turske od srede su izgoreli hektari šuma i nekoliko naselja, a vatra se širi u sela i turistička odmarališta i prisiljava ljude na evakuaciju.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Turske Bekir Pakdemirli rekao je u subotu da je stavljeno pod kontrolu 88 od 98 požara.

Predsednik Redžep Taip Erdogan obišao je danas ugroženo područje.

"Ne možemo učiniti ništa osim zatražiti milost Božju za živote koje smo izgubili, ali možemo zameniti sve što je spaljeno", rekao je Erdogan i istakao da je broj aviona za gašenje požara povećan sa šest na 13, uključujući avione iz Ukrajine, Rusije, Azerbejdžana i Irana.

Video: Požari bukte oko turskih letovališta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA