≫ 

Vakcina Sputnjik V proizvedena i u Uzbekistanu: Koristiće se u nacionalnom programu vakcinacije

Sputnjik V je sertifikovan u zemlji februara 2021. godine

  • 0
Sputnik V vakcina korona virus torlak Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Prve serije ruske vakcine Sputnjik V protiv korona virusa proizvedene su u pogonima laboratorija Jurabek u Uzbekistanu, navodi se u saopštenju ruskog Fonda za direktna ulaganja (RDIF).

Vakcina proizvedena u Uzbekistanu koristiće se u nacionalnom programu vakcinacije, stoji dalje u saopštenju, javlja Tass, a prenosi Tanjug.

Sputnjik V je sertifikovan u zemlji februara 2021. godine.

RDIF je organizovao transfer tehnologije za proizvodnju vakcine u Uzbekistanu.

Serije za validaciju su otpremljene u centar Gamaleja radi kontrole kvaliteta, navode iz Fonda i dodaju da komercijalna proizvodnja Sputnjika V podleže uspešnoj kontroli kvaliteta validacionih serija.

Do danas je vakcina Sputnik V registrovana u 69 zemalja širom sveta sa ukupnom populacijom od preko 3,7 milijardi ljudi. Podaci do kojih su došla regulatorna tela brojnih zemalja tokom vakcinacije stanovništva, uključujući Argentinu, Bahrein, Mađarsku, Meksiko, San Marino, UAE i druge, pokazuju da je Sputnjik V jedna od najsigurnijih i najefikasnijih vakcina protiv korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA