≫ 

Izvršio samoubistvo još jedan policajac koji je bio na dužnosti tokom napada na Kapitol

U objavi na sajtu GoFundMe koju je napravila njegova porodica, napisano je da Hašida iza sebe ostavlja voljenu ženu, sestru, troje dece i divnu porodicu

  • 1
Gunther Hashida

Foto: Gofoundme.com

Još jedan policajac koji je bio na dužnosti kada je 6. januara grupa demosntranata napala Kapitol, izvršio je samoubistvo.

Policajac Ganter Hašida koji je u službi od 2003. godine, a koji je takođe bio na dužnosti tokom napada na Kapitol, treći je policajac koji je sebi oduzeo život.

- Policajac Ganter Hašida, raspoređen u tim za hitne slučajeve u okviru Odseka za specijalne operacije, pronađen je mrtav u svom domu u četvrtak, 29. jula - rekla je predstavnica odeljenja Kristen Metzger za CNN.

U objavi na sajtu GoFundMe koju je napravila njegova porodica, napisano je da Hašida iza sebe ostavlja voljenu ženu, sestru, troje dece i divnu porodicu.

Za vrlo kratko vreme na ovom sajtu sakupljeno je 12.000 dolara pomoći njegovoj porodici.

Hašida je bio na dužnosti na Kapitolu kada je hiljade demonstranata upalo u zgradu, provalivši kroz vrata i razbivši prozore, piše NY Post.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

Napad je usledio kada se Kongres pripremio da potvrdi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, na kojima je Džo Bajden pobedio bivšeg predsednika Trampa, koji je osporavao rezultate izbora.

Policijski službenik Metropoliten Džefri Smit i policijski službenik Kapitolske policije Hovard Libengood, takođe su sebi oduzeli živote.

Video: Kongres kakav nije viđen od Građanskog rata: Unutra garda pod punom ratnom opremom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA