Aktivista koji pomaže Belorusima da pobegnu iz zemlje pronađen mrtav u parku

Policija istražuje da li je ubijen, a njegova smrt prikazana kao samoubistvo

  • 9
Vitaly Shishov

Foto: Instagram/vvshishov

Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je rano jutros mrtav u parku, u blizini svoje kuće u Kijevu, dan nakon što je prijavljen njegov nestanak, saopštila je ukrajinska policija.

- Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je obešen danas u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mesta stanovanja - navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da je pokrenula krivičnu istragu zbog sumnje na ubistvo, ali da će istražiti sve mogućnosti, uključujući i samoubistvo.

Nestanak Vitalija Šišova, direktora neprofitne organizacije sa sedištem u Kijevu "Beloruska kuća u Ukrajini" (BDU), koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavila je juče njegova partnerka nakon što se nije vratio sa jutarnjeg trčanja.

Ukrajina, Poljska i Litvanija postale su utočište za Beloruse nakon spornih predsedničkih izbora u Belorusiji prošle godine, a BDU im pomaže da pronađu smeštaj, posao i daju im pravne savete.

Video: Uznemirujuće! Beloruski opozicionar pokušao da izvrši samoubistvo u krcatoj sudnici

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA