≫ 

Zatvoren granični prelaz Evzoni zbog požara: Nestala i struja, neće raditi satima

Požar je zahvatio borovu šumu u čijoj blizini se nalazi hotel "Flamingo"

  • 2
pozar granični prelaz Evzoni Printskrin: Twitter/Imprint

Saobraćaj na graničnom prelazu "Evzoni" između Severne Makedonije i Grčke, zatvoren je za saobraćaj, usled požara koji je zahvatio deo oko graničnog prelaza. U međuvremenu je prema pisanju medija požar lokalizovan.

Kako javljaju srpski turisti unutar grupe "Live from Greece chat room" na viber grupi, ali i na samom Fejsbuku, saobraćaj je trenutno obustavljen i svi stoje u kolonama.

Nema informacija kada će ovaj prelaz u Severnoj Makedoniji prema Grčkoj biti otvoren.

Kako prenosi portal "SDK" iz Severne Makedonije, požar je zahvatio borovu šumu u čijoj blizini se nalazi hotel "Flamingo". Takođe, požar je zahvatio i graničnu karaulu, za koji navedeni portal piše da je verovatno izgorela.

- Zbog požara koji je posle podne izbio na potezu između mesta Milci i graničnog prelaza Bogorodica, saobraćaj na ovom prelazu je u prekidu i vozila se preusmeravaju na granični prelaz Dojran - saopštio je Auto-moto savez Severne Makedonije.

Prema informacijama, ekipe vatrogasne jedinice iz Đevđelije i javnog preduzeća "Komunalec" izašle su na lice mesta i pokušavaju da ugase požar koji je zahvatio šumu.

Terenske ekipe kažu da se požar zbog vetra kreće prema granici sa Grčkom, zbog čega su obavešteni grčki vatrogasci iz vatrogasne jedinice u Polikastru.

Ako ne dođe do promene pravca, početne prognoze su da granična karaula ARM-a, kockarnice, GP Bogorodica i benzinske pumpe u blizini makedonsko-grčke granice neće biti ugrožene, piše Nova Makedonija.

Požar je izbio oko 12 časova, po lokalnom vremenu. Na teren su tom prilikom izašle dve vatrogasne ekipe.

Video: Požar u Makedoniji: Vatra u Kočanima se približava kućama, vatrogasci traže pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    3. avgust 2021 | 18:04

    Nisam tamo ja sam na temperaturi od deset do dvadeset stepeni I jos celzijusovih kako to kazu takozvane TV u Srpskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA