≫ 

Pod istragom vozač autobusa koji se prevrnuo u Nemačkoj: U nesreći povređeni i Srbi

U autobusu je bilo sedam državljana Srbije i svi su povređeni u nesreći

  • 1
Nemačka Berlin saobraćajna nesreća, prevrnut autobus Foto: Profimedia/Fabian Sommer/AFP

U Nemačkoj se vodi istraga protiv vozača autobusa koji se prošle sedmice prevrnuo na autoputu A13 kod Šenvalada u Brandenbrugu. U nesreći je povređeno 19 osoba, među kojima sedmoro državljana Srbije.

Nesreća se dogodila 30. jula, oko 10 časova, a u akciju spasavanja bilo je uključeno šest helikoptera i više od 60 spasilačkih vozila.

Prema rečima policije autobus se kretao u pravcu Berlina kada je, iz još neutvrđenih razloga došlo do nesreće. Nemački mediji su prvobitno javili da je vozač, prilikom isključenja ka odmorištu, udario u bankinu i da se autobus tada prevrnuo. Autobus je od Beograda išao preko Berlina za Stokholm.

Torsten Vendt, portparol nemačke policije, rekao je da je vozač (42) pod istragom zbog sumnje da je ugrozio saobraćaj.

Podsetimo, u ovoj stravičnoj nesreći povređeno je sedam srpskih studenata, ali su svi van životne opasnosti. Putnik iz autobusa je rekao da je u trenutku nesreće spavao, i da ga je probudio udarac autobusa u bankinu.

- Autobus je počeo da se prevrće. Začula se vriska ljudi, a sećam se da je neko viknuo nešto na nemačkom - rekao je za Nenad Lajbenšpreger.

Na sreću, Nenad je prošao sa lakšim povredama, ali je za svaki slučaj prevezen u obližnju bolnicu.

- Autobus se sigurno jednom, a možda i nekoliko puta prevrtao. Čuli su se udarci, lomljenje stakla. Kada se u tom prevrtanju autobus zaustavio, uspeo sam da se izvučem sa sedišta i izađem kroz polomljenu šoferšajbnu. U autobusu je bilo i putnika koji su bili zaglavljeni pa sam im zajedno sa drugim lakše povređenim ljudima pomogao da izađu napolje - rekao je Nenad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA