≫ 

Tragedija u Tanzaniji: Lav ubio decu u nacionalnom parku

Tanzanija je prošle godine preselila 36 lavova iz nacionalnog parka Serengeti nakon napada na ljude i stoku u okolnim zajednicama

  • 2
Lav Foto: Pixabay/ Capri23auto

Lavovi su ubili troje dece u blizini svetski poznatog rezervata divljih životinja Ngorongoro u Tanzaniji dok su odlazili da traže izgubljenu stoku, saopštila je lokalna policija.

Dečaci, između devet i 11 godina, stigli su u ponedeljak iz škole kući i otišli ​​u šumu u blizini zaštićenog područja Ngorongoro da traže nestale životinje, rekla je načelnica policije u Aruši.

- Tada su lavovi napali i ubili troje dece, dok je jedan dečak teže povređen - rekla je načelnica.

Ngorongoro u severnoj Tanzaniji  zaštićena je svetska baština i predstavlja dom divljim životinjama, uključujući i velike mačke poput lavova, geparda i leoparda.

- Želela bih da apelujem na nomadske zajednice oko rezervisanih područja da preduzmu mere predostrožnosti protiv žestokih životinja, posebno kada ostave svoju decu da se brinu o stoki. To će pomoći u zaštiti dece i ljudi - rekla je načelnica.

Vlasti u tanzaniji dopuštaju nekim zajednicama poput plemena Masai, koji se pretežno bave uzgajanjem stoke, da žive u nacionalnim parkovima, Međutim, često se dešava da divlje životinje poput lavova i slonova napadnu meštane i nanesu im teške povrede opasne po život.

Tanzanija je prošle godine preselila 36 lavova iz nacionalnog parka Serengeti nakon napada na ljude i stoku u okolnim zajednicama.

Video: Keruša podigla lava i tigra a sada brine i o leopardu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    5. avgust 2021 | 19:17

    Nisu lavovi došli u grad da ubijaju ljude,problem je što čoveku uvek fali jos malo zemlje koju bi da otme od prirode i divljine pa se onda nadu sa divljim životinjama oči u oči i neko naravno strada samo je pitanje ko će biti brži čovek ili životinja....

  • S

    5. avgust 2021 | 19:29

    Stigite lavove, medvede, vukove a ne ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA