Izraelski ministar odbrane: Spremni smo da napadnemo Iran

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je vazdušne napade u Libanu prvi put u sedam godina, u znak osvete zbog nekoliko raketa koje su ispaljene duž izraelske grance

  • 11
izrael Izrael / Foto: Pixabay

Izrael je spreman da napadne Iran, izjavio je danas ministar odbrane Izraela Beni Ganc, na dan kada je u Teheranu inaugurisan novi iranski predsednik Ebrahim Raisi.

Ganc smatra da su zapadni saveznici "sada došli do tačke gde je vojna akcija protiv Irana neophodna".

- Da, Izrael je spreman da napadne Iran. Došli smo u tačku gde je neophodna vojna akcija protiv Irana. Svet mora da preduzme akciju protiv Teherana sada - rekao je Ganc za izraelski sajt "Ynet", a preneo britanski "Telegraf".

Prema pisanju britanskog lista, njegove izjave deluju kao pokušaj da se pritisnu Velika Britanija i SAD da zauzmu jači stav prema Iranu, koji prevazilazi diplomatske proteste i sankcije.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je vazdušne napade u Libanu prvi put u sedam godina, u znak osvete zbog nekoliko raketa koje su ispaljene duž izraelske grance.

Liban je osudio napade i nazvao ih eskalacijom, dok su mirovnjaci Ujedinjenih nacija apelovali na suzdržanost.

- Ranije u toku dana, rakete su ispaljene sa teritorije Libana na teritoriju Izraela. Zauzvrat, naši borbeni avioni su napali mesta odakle su lansirane rakete, kao i infrastrukturu korišćenu za napad - navodi se u tvitu izraelske vojske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    6. avgust 2021 | 06:35

    Budite spremni I da nestanete

  • Srb

    6. avgust 2021 | 04:58

    Moli te vi Boga da ne proglase dzihad, nestali bi

  • Neimar

    6. avgust 2021 | 03:15

    Jasam Izrael uvejek smatro zemljom koja se isključivo brani a bogami promeniću mišljenje šta treba dase iran napada da ameri i vi zapadnjaci imate nuklearni arsenal da možete dominirat svijetom e neće moći ove noći ako krene zapad na iran Raša i Kina ulaze u rat a Raša ima takve bojeve glave za iurael mu je potrebna jedna eventualno dve bojeve glave pa ko voli nek izvoli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA