≫ 

Tramp se oglasio zbog Avganistana: "Kakav poraz za Ameriku"

Tramp tvrdi da je njegov plan štitio američko ljudstvo i imovinu

  • 9
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je trenutnu situaciju u Avganistanu i optužio aktuelnu administraciju Bele kuće da ne poštuje njegov plan.

On je, govoreći o povlačenju američkih trupa iz Avganistana, rekao da je naknadno zauzimanje zemlje od strane talibanskog vojnog pokreta postalo "jedan od najvećih poraza u američkoj istoriji".

"Ono što je (Džo) Bajden uradio sa Avganistanom je legendarno. To će biti jedan od najvećih poraza u američkoj istoriji!" Napisao je Tramp u postu na Telegramu.

Tramp tvrdi da je njegov plan štitio američko ljudstvo i imovinu, a takođe garantovao da talibani neće preuzeti američku ambasadu ili obezbediti sebi bazu za nove napade na Sjedinjene Države.

- Kakva će sramota biti kada talibani podignu zastavu iznad američke ambasade u Kabulu. Ovo je potpuni neuspeh zbog slabosti, nesposobnosti i potpune strateške nedoslednosti - istakao je Tramp i dodao da talibani sada nemaju straha.

Podsetimo, talibani su preuzeli potpunu kontrolu nad glavnim gradom Avganistana Kabulom, zbog čega je zvanični predsednik Ašraf Gani napustio zemlju kako bi sprečio "krvoproliće". Gradom trenutno upravljaju talibanci koji su se obavezali da će izvršiti mirnu tranziciju vlasti i održavati red.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    15. avgust 2021 | 23:55

    Dace bkg totalno da se raspadne ko Jugoslavija!

  • Brk

    16. avgust 2021 | 00:42

    Cekamo da odete sa Kosmeta,na miru i samovoljno i da se onda rascisti jednom za svagda sa siptarima i da se vrati zlo u Pandorinu kutiju.

  • Kole

    16. avgust 2021 | 01:04

    Uz duzno postovanje gospodine Tramp a koji se zlocin Amera nije zavrsio bezanijom sa mesta zlocina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA