"Hvala vam, srpski vatrogasci": Zastava Srbije se vijori na Eviji, Grci ne mogu da iskažu zahvalnost

Grčka je iz zahvalnosti ponudila "turističke vaučere" vatrogascima iz 23 zemlje među kojima je i Srbija

  • 0
Grci se zahvaljuju vatrogascima Foto: Facebook/Radmilo Belic

Lavovska borba srpskih vatrogasaca svojim grčkim kolegama u suzbijanju vatrene stihije koja je zadesila Grčku, dočekana je na svakom koraku samo rečima podrške i hvale. Tako su ovi borci nagrađeni vaučerima za letovanje, a Grci i dalje ne mogu da izraze svoju zahvalnost.

Na grupi "Live from Greece" osvanula je fotografija koja upravo pokazuje koliko je grčkom narodu značila naša podrška. Kako se može videti, u mestu Pefki na Eviji, postavljena je zastava Srbije, a ispod nje postavljeno belo platno sa dirljivom porukom.

"Hvala vam, srpski vatrogasci", pisalo je upečatljivim crveno-plavim slovima.

Ova fotografija izazvala je mnoge pozitivne reakcije.

Podsećamo da je Grčka iz zahvalnosti ponudila "turističke vaučere" vatrogascima iz 23 zemlje među kojima je i Srbija, koji su pritekli u pomoć toj državi prilikom gašenja katastrofalnih požara u avgustu.

Ovaj potez grčkih vlasti predstavlja zahvalnost stotinama stranih vatrogasaca iz 11 članica EU i 12 zemalja koje nisu članice Unije, a koje su pomogle grčkim kolegama u gašenju požara u kojima je tokom avgusta izgorelo više od 40.000 hektara na više lokacija u zemlji, prenosi Grik riporter.

Vaučeri, prema odluci grčkih vlasti donetoj u petak, omogućavaju vatrogascima da iskoriste usluge u oblasti turizma u Grčkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA