Džonson i Bajden o evakuaciji iz Kabula: Pomoć svima za koje je predviđeno da napuste Avganistan

- Razgovarali su o tekućim naporima Britanije i SAD da isplaniraju brzu i bezbednu evakuaciju naših građana i onih koji su prethodno radili sa našim vladama sa aerodroma u Kabulu - rekao je portparol iz Dauning strita

  • 0
Džo Bajden i Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije Boris Džonson i predsednik SAD Džozef Bajden složili su se danas u telefonskom razgovoru da će raditi zajedno da pomognu svima za koje je predviđeno da napuste Avganistan da se to i ostvari, nakon što se inicijalna faza evakuacije završila, saopšteno je iz kancelarije britanskog premijera.

- Razgovarali su o tekućim naporima Britanije i SAD da isplaniraju brzu i bezbednu evakuaciju naših građana i onih koji su prethodno radili sa našim vladama sa aerodroma u Kabulu - rekao je portparol iz Dauning strita, a preneo Rojters.

Portparol je dodao da će lideri nastaviti da rade zajedno na omogućivanju odlazaka za sve za koje je to predviđeno i posle završetka inicijalne faze, navodi Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA