Trogodišnjak pronađen pošto se pre 3 dana izgubio: Ima autizam, ne govori, ali je pronašao potok

Entoni "Ejdžej" Elfalak je pronađen u delu šume koja je prethodno bila pretraživana * Ejdžeja su izujedali mravi, ima osip od pelena i posekotine

  • 0
Australija, pronađen trogodišnji dečak Elfalak Foto: Tanjug/AP

Trogodišnji dečak koji je nosio samo duks i pelenu pronađen je kako sedi u potoku i skuplja vodu ručicama da bi pio, tri dana pošto se izgubio u šumi u Australiji. Stotine ljudi je tražilo Entonija "Ejdžeja" Elfalaka, koji ima autizam i ne govori, i koji je prošlog petka ujutru nestao sa imanja svojih roditelja u udaljenom seoskom području u blizini jednog sela, severno od Sidneja, navodi CBS.

Posada helikoptera primetila ga je iz vazduha kako sedi u plitkoj vodi na svega oko 450 metara od njegove kuće. Bio je u dobrom stanju, ali je ipak prevezen u bolnicu na posmatranje.

Njegov otac Entoni Elfalak rekao je da su Ejdžeja izujedali mravi, da ima osip od pelena i posekotine.

- To je čudo - otac je rekao reporterima pošto su on i supruga Keli ponovo zagrlili sina. - Mamu ne ispušta iz vida. Čim ju je čuo, otvorio je oči, pogledao je i zaspao.

Ejdžej je pronađen u delu šume koja je prethodno bila pretraživana. Policija pretpostavlja da je sve vreme bio u šumi. Njegova sposobnost da nađe vodu za piće bila je ključna zbog opasnosti od dehidratacije. Tokom noći temperature u ovoj oblasti padnu i do 6 stepeni Celzijusa.

Kada ga je spasilac pronašao i stavio ruku na njegovo rame, Ejdžej je klečao u potoku. Spasilac je kasnije ispričao da se "Ejdžej okrenuo ka njemu sa osmehom od uveta do uveta i da taj osmeh neće nikada zaboraviti".

Bolničar koji ga je pregledao rekao je da je Ejdžej mali pobednik.

- Bio je veoma, veoma zahvalan, mogao samo to da vidim u njegovim očima.

Pošto su ga odneli roditeljima, Ejdžej je spavao u ambulantnim kolima, a onda se probudio gladan.

- Pojeo je tri parčeta pice i bananu, tako da je sasvim dobro - rekao je

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA