≫ 

Pretreseni domovi antivaksera u Italiji: Planirali oružani napad tokom antivladinih demonstracija?

Sumnja se da su se oni spremali da izvedu napade tokom demonstracija zakazanih u subotu i nedelju u Rimu protiv vladinih zdravstvenih propusnica

  • 9
Italija, Demonstracije, Protest Foto: Tanjug/AP

Italijanska policija upozorila je danas da su neki od protivnika vakcine pozivali na oružane napade tokom planiranih antivladinih protesta ovog vikenda i saopštila da se za osam osoba vodi istraga zbog podsticanja na krivično delo.

U policijskom saopštenju se navodi da su pretresi sprovedeni u šest italijanskih provincija, uključujući Milano, Rim i Veneciju, a da je osam osoba pod istragom kao deo grupe koja na aplikaciji Telegram sebe naziva "ratnicima", prenosi Rojters.

Sumnja se da su se oni spremali da izvedu napade tokom demonstracija zakazanih u subotu i nedelju u Rimu protiv vladinih zdravstvenih propusnica, kojima se omogućava ulazak na mnoga javna mesta u okolnostima pandemije kovid-19.

Policija sumnja da je grupa koristila Telegram da organizuje svoje aktivnosti i da podstakne druge da izvode napade u drugim gradovima, navodi se u saopštenju.

Zelena propusnica je digitalni ili papirni sertifikat koji pokazuje da li je neko primio najmanje jednu dozu vakcine protiv kovid-19, da li je testiran kao negativan na virus ili se nedavno oporavio od bolesti, a uveden je tokom leta kako bi se sprečilo širenje infekcije i ohrabrili ljudi da se vakcinišu.

Ovaj sistem izazvao je proteste nekih Italijana koji kažu da on narušava prava i slobode, ali se samo manji broj njih pojavio na demonstracijama organizovanim prošle nedelje kojima je planirano da se blokira železnički saobraćaj širom zemlje.

Video: Privedena antivakcinašica dr Jovana Stojković

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    9. septembar 2021 | 12:56

    Znači sada ćete antivaksere preimenovati u teroriste?

  • Zeljko

    9. septembar 2021 | 13:36

    klasicna namestaljka..

  • Bunar.

    9. septembar 2021 | 14:49

    Ovo neko debelo plaća.Ovo sve miriše na nove nemire širom Evrope.Nekom je u interesu da se ekonomski slomi Evropa. Dail sa antivakserima ili migrantima.Sve je ovo u režiji velikih sila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA