≫ 

Ostala je paralizovana kada je dečko bacio ploču na nju: Oporavila se i sada želi da pomogne drugima

Džouzi Trup je, uspela da prevaziđe sve prepreke i ponovo prohoda nakon stravičnog napada bivšeg dečka koji ju je ostavio paralizovanu nakon što je na nju bacoio betonsku ploču od 35 kilograma

  • 0
Josey Trupp Foto: Facebook/Josey Trupp

Džouzi Trup (28), zadobila je užasne povrede od njenog nasilnog, ljubomornog bivšeg dečka, a kada je video šta je uradio, izvršio je samoubistvo.

Lekari su joj rekli da više nikada neće hodati, ali Džouzi je prkosila svim izgledima i sada želi da pomogne drugima.

Nesrećna devojka, imala je samo 16 godina kada joj se tadašnji dečko Brendon Mur pojavio na kućnom pragu i bacio joj betonsku ploču od 35 kg na leđa, slomivši joj vrat.

Nakon nasilnog incidenta, ljubomorni Mur je sebi oduzeo život. Osim slomljenog vrata, Džouzi je imala i slomljenu vilicu i jagodice.

Lekari su joj rekli da će doživotno biti u invalidskim kolicima. Međutim, odlučna majka troje dece nastavila je da se čudesno oporavlja i ponovo je naučila da hoda.

- Upoznala sam svog bivšeg u školi i bili smo zajedno po dve i po godine, od 14 do 16 godina. Bili smo jedno drugom prva veza - rekla je Džouzi.

Onaj svoju vezu sa Brendonom pamti kao nasilnu.

- Bio je veoma proračunat. Besan bi se onesvestio i udario me u lice i navodno se toga kasnije nije sećao. Kada bi se smirio bio je uznemiren što me povredio. Raskinuo je sa mnom nekoliko dana pre incidenta jer nije hteo više da me povređuje - rekla je Džouzi.

"Videla sam krv i mislila sam da ću umreti"

Ona je dodala da se jednog dana samo pojavio u njenoj kući, zatekao je sa prijateljem, pomislio da je sa njim, pa mi je rekao da izađem napolje ili će je on izvesti. Kaže da je pokušala da pobegne, ali Mur je počeo da je udara sve dok nije izgubila svest.

- Kada sam se probudila, bila sam okrenuta licem prema podu sa betonskom pločom na leđima. Videla sam da je pored moje glave lokva krvi i mislila sam da ću umreti - rekla je ona.

Mur, koji je tada imao 17 godina, eksplodirao je od ljubomore kada je video kako nastavlja dalje bez njega. Ploča kojom ju je paralizovao prekrivala je otvor do podruma kuće.

Džouzi je završila u invalidskim kolicima nakon stravičnog napada. Za oporavak je bilo potrebno godinu dana rehabilitacije.

Ona se seća da joj je Mur jednom rekao da "ako on ne može da je ima, onda ne može niko", ali nije očekivala da će uraditi tako nešto.

"Bila sam prestravljena"

Džouzi je rekla da ju je prijatelj prijatelj odvezao kući u noći napada i oboje su zaspali na sofi gledajući televiziju.

Kada je Mur stigao dva sata kasnije, ušao je pravo u kuću jer su ulazna vrata ostala otključana.

- Tokom napada bila sam prestravljena, ali čudno mirna, jer sam mislila da će stati i otići kući, nisam mislila da će to otići tako daleko - rekla je ona.

Kada je Mur konačno otišao, njen prijatelj koji je spavao na sofi izašao je napolje i zatekao je u lokvi krvi i pozvao pomoć.

Josey Trupp Foto: Facebook/Josey Trupp

Džouzina majka, Ronda (53), stigla je na vreme da vidi kako bolničari odvode njenu ćerku u bolnicu.

Nakon skeniranja, potvrdili su se njihovi najgori strahovi, ona je imala brojne prelome vratnih pršljenova i bila je paralizovana. Sledećeg dana rekla je mami da ne želi da je više povredi, na šta joj je ona odgovorila da je mrtav.

- To je bilo olakšanje, ali me i rastužilo - rekla je.

Dva i po meseca kasnije dobila je protezu za vrat i ugradili su joj metalnu ploču u vilicu.

Uprkos intenzivnoj rehabilitaciji godinu dana nakon napada, povratila je samo ograničenu upotrebu desne ruke, dok levu uopšte nije mogla da koristi.

Međutim, tokom dvomesečnog boravka u bolnici, Džouzi je uspela da napravi svoje prve korake, uz pomoć lekara i od tada je njen napredak nastavio sve dok šest meseci kasnije nije ponovo hodala.

Deca su joj dala novu svrhu u životu

Sada sa svojim partnerom Zekom Lazarusom (27) i sa troje dece, Džediahom (7), Džolinom (4) i Džirni (2), ona kaže da je Veoma srećna.

- Susret sa Zekom, definitivno mi je pomogao da prevaziđem svoju traumu i sada se osećam kao da imam na koga da se oslonim. Moja deca su mi ponovo dala smisao u životu i osećam se dobro što sam nezavisna i sama se brinem o njima, posebno nakon što su mi lekari rekli da ću doživotno biti paralizovana - izjavila je Džouzi.

Sada, ona koristi svoje profile na društvenim mrežama kako bi podigla svest o nasilnim odnosima i invaliditetu.

Nada se da će jednog dana postati savetnik, kako bi mogla da pomogne ženama da se oporave od traume.

Video: Vezali joj ruke i tukli je u glavu i stomak: Bolničari prebili ženu u liftu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA