Požar u bolnici u Kvinsu: Crn gust dim prekrio nebo, povređene dve osobe

Pacijenti i osoblje na nekim odeljenjima, uključujući i odeljenje za hitan prijem, evakuisani su kada je izbila vatra, dok su ostali bili sklonjeni na bezbedno

  • 1
Bolnica, Kvins, požar Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su povređene nakon što je izbio požar na krovu bolnice Sent Džons Episkopal u njujorškom Kvinsu, saopštili su vatrogasci.

Službe za hitne situacije dobile su pozive da veliki oblak crnog tima izbija sa vrha bolnice oko 17.15 u petak, a vatra je ugašena u roku od sat vremena, preneo je "Njujork tajms" pozivajući se na izjave lokalne vlasti, navodi Tanjug.

Pacijenti i osoblje na nekim odeljenjima, uključujući i odeljenje za hitan prijem, evakuisani su kada je izbila vatra, dok su ostali bili sklonjeni na bezbedno, dok su spasioci pretraživali zgradu.

Dve osobe su povređene i one su prebačene u druge bolnice.

Predsednik opštine Kvins Donovan Ričards rekao je da je vatra izbila na krovu, i da je 11. sprat bolnice pretrpeo štetu od poplave (usled aktivacije protivpožarnih sistema).

Do kasno sinoć, bolnica je nastavila sa radom, ali su neki pacijenti prebačeni u druge bolnice.

Vatrogasci su rekli da je uzrok požara zasad nepoznat.

Video: Vatrogasac je izgubio život u borbi sa vatrenom stihijom u Španiji: Sumnja se da je podmetnut

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ich

    11. septembar 2021 | 11:07

    Nesreca,Pitam se samo jedno, toliko ogromna zgrada Pozar (nedaj boze nikome ) Nema stradanih, U tetovu 6barake, prvi pobegose Sestre i doktori, pacijenti se spasavaju sami, Trebalo je samo jedan da ode napolje i zatvori dovodni Ventil za kiseonik, steta vi bila 10% i moguce ne toliko mrtvih, Hmmm pitanje: Jel ima taj ventil, Jel po normi gradjeno, Jel ima tu neko zaduzan za sigurnost i odrzavanje Objekat, ne samo u Mak nego na celi Balkan Fali na Fachpersonal Ljudi za takve stvari, Alo bre u evropi javni WC se cisti 3 puta na Dan, A Kamo li da pricamo o necemu drugog!! Sramota!A da se koriste javne drzavne pare za finansiranje privatnih TV stanice i pustanje Reality !!!Sramota, Nije ni cudo omadina ima jedan cilj!! Bezi Sto dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA