≫ 

Jasminu otac silom odveo od kuće, 30 godina joj pričao da joj je majka mrtva: Napokon ju je pronašla

Nakon očeve smrti, Jasmina je sređivala njegov stan u Egiptu i tada je pronašla papire i na njima ime svoje majke

  • 6
Tužna žena, plač Foto: Pixabay

Jasmina iz Austrije porasla je bez svoje majke. Nije ni znala da postoji, bila je uverena da joj je mama mrtva. U to ju je ubedio njen otac, koji ju je kao malu odveo iz porodičnog doma, sa nepune dve godine. Jasmina je 30 godina živela u laži, da bi sada konačno upoznala svoju majku Klaudiju i to preko Fejsbuka.

Klaudija Germut iz Štajerske svog supruga je upoznala pre više od 30 godina. Venčali su se i preselili su se u Beč. Kako kaže, nedugo potom je saznala najlepšu vest.

- Nije prošlo mnogo, a ja sam zatrudnela sa Jasminom - priča Klaudija za Heute.

Nažalost, njena sreća bila je kratkog daha.

- On je počeo da pije, počeli smo da se svađamo. Razmišljala sam o razvodu, ni ne sluteći da će do rastanka doći mnogo pre nego što sam očekivala - priča Klaudija koja sada ima 58 godina.

Jednog dana je, kako navodi, otišla kod lekara, a kada se vratila kući, nije zatekla ni supruga ni Jasminu.

- On je čuvao Jasminu tad, imala je svega godinu ipo dana. Vratila sam se kući nešto pre podneva i bilo mi je čudno što je u kući sve tako tiho - priča Klaudija.

Ipak, iako joj je tišina bila čudna, nije ni pomislila da se dogodilo ono najgore - da joj se suprug otišao i odveo dete.

- Primetila sam da nema stvari. Odmah sam pozvala policiju - objašnjava majka.

Nedugo potom je saznala da je suprug sa ćerkom pobegao u Egipat.

- Bila sam očajna. Angažovala sam i advokata, ali uzalud. Nisam išla sama da je tražim, ne znam ni gde bi je tražila - kaže Klaudija.

Godine su prolazile, a ona ništa nije znala o ćerki. Suprug je više nikada nije kontaktirao. Uprkos svim naporima, Jasminu nije uspela da pronađe. Nakon nekoliko godina upoznala je novog muškarca i njemu je rodila ćerku. Potom se od njega i razvela.

- I to je bilo teško, ali je moja ćerka je ostala uz mene - priča Klaudija.

Nikad nije ni pomišljala da će obe ćerke ponovo držati u naručju. Međutim, to se dogodilo, 2017. godine.

- Sećam se, kao juče da je bilo. Sedela sam na krevetu i gledala televiziju kada mi je iznenada stigao zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku od Jasmine. Gledala sam u čudu, a onda mi je stigla poruka: "Da li si ti moja mama?" - priča Klaudija.

Jasmina joj je potom poslala papire i tako su ponovo, nakon tri decenije stupile u kontakt.

- Otac joj je rekao da sam mrtva. Kada je umro od raka pluća ona je čistila njegov stan i u kupatilu je našla štek u kojem je čuvao papire. Među tim papirima je bio i izvod iz matične knjige rođenih, na kojem je stajalo moje ime - objašnjava Klaudija.

Nakon virtuelnog kontakta, došao je momenat i da se upoznaju. Jasmina je iz Egipta došla u Grac. Susret je bio veoma emotivan i obe su plakale sve vreme.

Jasmina otkriva da ju je suprug naterao da potraži majku. Pisala je mnogim ustanovama, da bi konačno pronašla pravu Klaudiju.

Sada Jasmina živi u Štajerskoj sa troje dece koji imaju 13, 11 i osam godina. Udaljeni su svega 15 minuta od bake.

- Našla je posao i stan. Njen suprug je inženjer i trenutno je poslom u Saudijskoj Arabiji, ali i on traži posao ovde - kaže Klaudija.

Kaže da je neizmerno srećna što je ponovo sa svojom ćerkom, ali jedna stvar joj je draža od svega, što je sada stalno sa svojim unučićima.

Video: Prerušio se u ženu i napao devojku koja je prolazila kraj njegove zgrade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    11. septembar 2021 | 19:56

    Naši očevi i muškarci generalno su... Nemam reči. Moje dete zato ima da viđa oca strogo kontrolisano,najviše par puta godišnje, ovo je strašno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA