Dvojica srpskih Pink Pantera osuđena na višegodišnje kazne zatvora: "Žao mi je, neću nikad više"

Obojica Srba su priznala krivicu na suđenju, iako su ranije negirali sve što im se stavlja na teret. Jedan se prilikom iznošenja završnih reči izvinio za svoja zlodela

  • 0
Pink Panter, dijamant, sudijski čekić Foto: Shutterstock, Pixabay

Dvojica Srba, članovi kriminalne grupe Pink Panter, koji su počinili brojne pljačke u Evropi osuđeni su danas pred sudom u Insbruku na višegodišnje kazne zatvora.

Prvooptuženi, 37-godišnji državljanin Srbije, koji se tereti za 11 pljački nakita u Insbruku, Beču, Lincu i Amstetenu u periodu od 2011. do 2017. godine, osuđen je na devet godina zatvora, dok je njegov kompanjon (35) osuđen na 4,5 godina zatvora.

On se tereti da je zajedno sa 37-godišnjakom opljačkao 2016. godine radnju sa satovima u Insbruku, te da je prodavcu pretio "air-soft" pištoljem.

Obojica Srba su priznala krivicu na suđenju, iako su ranije negirali sve što im se stavlja na teret. Stariji član Pink Pantera je na kraju suđenja rekao da se izvinjava Austriji za svoja zlodela.

- Kajem se zbog svega što sam učinio. Nikad to više neću uraditi - rekao je na suđenju, prenose austrijski mediji.

Advokat mlađeg člana Pink Pantera, koji se tereti i za krađu vozila, u završnim rečima je istakao da je njegov klijent prilikom pljačke koristio lažni pištolj i da je pričinio štetu od 600.000 evra. Advokat je, obrazlažući to što je banda u pljačku ponela sekire, istakao da njegov klijent nije imao nameru da povredi nekog, već da su sekire korišćene isključivo za razbijanje staklenih vitrina.

Tužilac je istakao da je u pljačkama, koje se optuženima stavljaju na teret, više osoba povređeno, te da ukupna šteta premašuje dva miliona evra. Samo je pljačka u Kicbilu bila "teška" 1,5 miliona evra. Državljanin Srbije (37) na suđenju nije mogao da se priseti koliki je plen uzeo.

Mediji prenose da su dvojica Srba prošle godine osuđena u Švajcarskoj, te da im se ova kazna dodaje na već postojeće. Tako da će stariji Srbin iza rešetaka provesti 12 godina i sedam meseci, a mlađi osam godina i mesec dana.

Video: Paketići droge i hiljade evra: Šta je policija našla u jazbini srpskog Pink Pantera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA