≫ 

Marka izvukli iz restorana u Hagu i uhapsili: Mislili da je lice sa poternice, uhvatili pogrešnog

Naoružani policajci u Holandiji priveli su Marka L., pozivajući se na evropski nalog za hapšenje, koji su izdale italijanske vlasti

  • 0
matteo messina denaro Foto: Italian police

Mark L. (54), navijač Formule 1 iz Liverpula, uhapšen je u Holandiji nakon što su ga zamenili za sicilijanskog mafijaškog šefa Matea Mesinu Denara (59) zvanog Diabolik.

Kako piše BBC, u sredu ga je u Hagu policija odvezla u stanicu sa povezom preko očiju, misleći kako su uhapsili opasnog italijanskog kriminalca. Ali to nije bio slučaj. Mark je, naime, 5. septembra došao na trku Formule 1. Kako su naveli iz holandskog javnog tužilaštva, sada je oslobođen.

Mediji prenose da je Mark sa sinom jeo u restoranu kad je u isti upala naoružana policija noseći evropski nalog za hapšenje, koji su izdale italijanske vlasti.

- To je bilo kao u lošem filmu, prava noćna mora. Zamislite da u jednom trenutku jedete, a već u sledećem sedite u zatvoru s maksimalnom zaštitom - rekao je njegov advokat Leon van Klif.

matteo messina denaro Foto: Italian police

Portparolka tužilaštva izjavila je kako je Mark L. dokazao kako je engleski državljanin, a ne osoba koju traže italijanske vlasti. Iste večeri izdat je nalog za njegovo hitno puštanje na slobodu.

Inače, Denaro je tražen zbog bombardovanja 1993. u kojem je poginulo deset ljudi, a 93 povređeno. Zloglasni italijanski mafijaš svojevremeno se hvalio kako bi svojim žrtvama mogao da napuni groblje.

Javnosti je poznat i kao Diabolik - taj nadimak uzeo je prema neuhvatljivom lopovu iz stripa - a mnogi ga smatraju i naslednikom dvojice mafijaških kumova koji su trenutno u zatvoru. Denaro je u bekstvu od 1993. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA