≫ 

Rasvetljeno ubistvo novinarke Lajre Meki posle dve godine: Uhapšena četvorica muškaraca

Dvadesetdevetogodišnja novinarka Meki ubijena je dok je posmatrala nerede, koji su izazvani posle policijskog pretresa u oblasti Kregan u aprilu 2019. godine

  • 0
Lajra Meki, Lyra McKee Foto: Wikimedia/Flickr/International Journalism Festival

Detektivi koji su istraživali smrt novinarke Lajre Meki u Londonderiju, u Severnoj Irskoj, uhapsili su danas četiri muškarca koji su osumnjičeni da su izvršili ubistvo.

Prema saoštenju policijske službe Severne Irske, muškarci koji imaju 19, 20, 21 i 33 godine, uhapšeni su danas prema Zakonu o terorizmu, prenosi BBC.

Dvadesetdevetogodišnja novinarka Meki ubijena je dok je posmatrala nerede, koji su izazvani posle policijskog pretresa u oblasti Kregan u aprilu 2019. godine, kada su dvojica tinejdžera oslobođena sumnje za ubistvo.

Kako navodi BBC, jedan čovek je već optužen za ubistvo, a drugi za nerede i povezana krivična dela u noći kada je novinarka ubijena.

Četvorica muškaraca odvedena su u odeljenje za teške zločine u policijsku stanicu u Belfastu.

- Ova hapšenja su vrhunac detaljne dvogodišnje istrage o Lajrinom ubistvu i događajima koji su mu prethodili - rekao je glavni policijski nadzornik Džejson Marfi.

On je istakao da je lokalna zajednica podržavala policijsku službu Severne Irske tokom te dugotrajne istrage i zahvalio im se na stalnoj podršci.

Video: Veronika ubijena na semaforu: Pištolj pronađen posle 24 godine u dvorištu kriminalca tokom racije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA