≫ 

Osumnjičeni za napad u Parizu ponovo šokirao javnost: "Napali smo Francusku, nije bilo ničeg ličnog"

Abdeslam je prošle nedelje ometao suđenje tako što je davao političke izjave sa optuženičke klupe, zbog čega je sudija privremeno suspendovao saslušanje

  • 2
Suđenje u Parizu Salah Abdeslam Foto: Tanjug/AP

Glavnoosumnjičeni za teroristički napad iz 2015. godne, kada je ubijeno 130 ljudi u Parizu, rekao je danas pred francuskim sudom da "nema ničeg ličnog u napadu", prenela je francuska televizija BFM.

- Napali smo Francusku, ciljali smo građanstvo i tu nije bilo ničeg ličnog - rekao je Salah Abdeslam (31), preneo je Rojters.

Tužilaštvo veruje da je Abdeslam jedini preživeli član takozvane Islamske države koja je izvela oružani napad na kafiće, restorane, koncertnu halu "Bataklan" i stadion "Francuska", u novembru 2015. godine.

Abdeslam je prošle nedelje ometao suđenje tako što je davao političke izjave sa optuženičke klupe, zbog čega je sudija privremeno suspendovao saslušanje.

Salahu Abdeslamu, glavnom optuženom za veliki napad koji se dogodio 13. novembra 2015. godine u Parizu, sudija je dao pravo da iznese svoje stavove tokom rasprave o tome kojim će zastupnicima žrtava biti dopušteno učestvovanje u suđenju.

Abdeslam je iskoristio to pravo upitavši hoće li žrtve ratova u Siriji i Iraku takođe biti pozvane da svedoče. On je takođe rekao da se on i njegove kolege, ostali optuženici u slučaju, tretiraju kao da su već proglašeni krivima.

Dodao je i da neki od optuženih nisu bili uključeni u planiranje napada u Parizu, već da su mu pomogli kao njegovi prijatelji.

Video: Teroristički napad u Parizu: Odrubio nastavniku glavu vičući Alahu akbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA