Nova previranja u Vladi Haitija: Premijer osumnjičen za ubistvo Moiza? Smenio ministra pravde

Anri je zamenio ministra pravde Rokfelera Vinsenta ministrom policije Lustom Kvitelom

  • 0
Premijer Haitija Arijel Anri

Foto: Tanjug/AP

Nova previranja pogodila su vladu Haitija, kada je premijer Arijel Anri smenio ministra pravde, dok je drugi visoki zvaničnik napustio poziciju rekavši da ne može da radi sa premijerom "koji je osumnjičen da je umešan u ubistvo predsednika Žovenela Moiza."

Anri je zamenio ministra pravde Rokfelera Vinsenta ministrom policije Lustom Kvitelom, koji će voditi oba resora, prema saopštenju zvaničnog lista vlade, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Ostavka generalnog sekretara vlade Renalda Luberisa, koji je bio deo vlasti više od četiri godine, došla je nakon što su se pojavili dokazi koji navodno povezuju Anrija sa bivšim članom ministarstva pravde za koga istražitelji kažu da je jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo Moiza.

Tužilaštvo navodi da telefonski snimci pokazuju da su njih dvojica dva puta razgovarali 7. jula oko 4, nekoliko sati pre nego što je Moiz ubijen u svojoj rezidenciji.

Anri je negirao bilo kakvu povezasnost sa ubistvom.

Dosad je više od 40 ljudi, uključujući i 18 Kolumbijaca, pritvoreno zbog sumnje za umešanost u ubistvo bivšeg predsednika, a napravljen je mali pomak u rešavanju misterije.

Nekoliko sudija se povuklo iz javnosti nakon što su rekli da su dobili pretnje smrću, dok je glavni sudija kojem je dodeljen slučaj, izuzeo sebe sa suđenja.

Moiz je imenovao Andrija za premijera, samo nekoliko dana pre nego što je ubijen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA