Policija je pronašla devojčicu i bebu napuštene u šumi: Poruka ispod kolevke otkrila njihovo poreklo

Policija je brzo reagovala i spasila oba deteta. Njima nije bila potrebna medicinska pomoć i prevezeni su u najbližu policijsku stanicu

  • 7
Rio Grande Teksas napuštena deca Foto: CBP

Granična policija Sjedinjenih Država spasila je dvoje mališana, nakon što su pronađeni u šumi na obali reke Rio Grande.

U utorak je policija na Tviteru objavila fotografiju dvogodišnje devojčice sa rancem i tromesečnog dečaka u kolevci sa ćebetom kako sede između drveća.

Granična policija je u saopštenju za javnost otkrila da su službenici pronašli decu napuštenu u blizini Igl Pasa oko podneva.

Službenici koji su patrolirali brodom primetili su neobičnu boju na obali reke i nakon što su prišli bliže shvatili su da su u pitanju napuštena deca.

- Policija je brzo reagovala i spasila oba deteta. Njima nije bila potrebna medicinska pomoć i prevezeni su u najbližu policijsku stanicu - piše u saopštenju.

Rio Grande Teksas napuštena deca Foto: Twitter/USBPChiefDRT

Poruka koja je pronađena ispod kolevke sedišta u kojoj je bila beba otkrila je uzrast dece, kao i da su u pitanju brat i sestra poreklom iz Hondurasa.

- Sprovedena je detaljna pretraga područja i nije nađeno više lica, tako da nemamo podatke šta se dogodilo sa njihovim roditeljima - navodi se u saopštenju.

U dodatnom saopštenju objavljenom na Tviteru, načelnik granične policije Robert Garsija pohvalio je svoje zaposlene jer su decu doveli na sigurno, piše People.

- Osećaj za detalje koji naši agenti pokazuju dok izvršavaju svoje dužnosti nekada može da bude razlika između života i smrti -  napisao je on.

On je dodao da je bolno i frustrirajuće znati da postoje deca koja su napuštena bez griže savesti, znajući da im je samima u šumi ugrožena bezbednost.

Trenutno se ne zna gde se nalaze njihovi roditelji i još uvek se traga za njima.

Video: Hulahopkama mu vezali nožice za stolicu: Snimak maltretiranja dečaka u bolnici za plućne bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. septembar 2021 | 18:28

    Bogu hvala sto su primeceni a samim tim i spaseni

  • Vodolijax

    19. septembar 2021 | 05:41

    Ameri juče spasili dvoje dece kod njih a prekjuče ubili sedmoro dece u Avganistanu iz drona......kažu greškom...........seme im se.........

  • Alegra

    19. septembar 2021 | 10:01

    Hvala Bogu i ljudima koji su pronašli decu.Ljudi koji ih imaju nisu ni svesni kolika je to sreca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA