≫ 

Policija "okupirala" Sidnej i Melburn: Postavljaju punktove i barikade, za danas planirani protesti

Australijska država Viktorija, sa glavnim gradom Melburnom, u kojoj živi više od četvrtine stanovništva zemlje, u poslednja 24 časa prijavila je 535 novih lokalnih slučajeva korona virusa

  • 8
Australija Melburn Melbourne najnasilniji protest covid-19 korona virus lockdown Sa jednog od prethodnih protesta u Melburnu, Foto: Tanjug/AP

Australija je danas zabeležila 1.882 nova slučaja korona virusa, dok hiljade policajaca u Sidneju i Melburnu, raspoređeno da uguše planirane proteste protiv vladinih strogih mera, postavlja kontrolne punktove i barikade.

Nekoliko stotina ljudi uspelo je da se okupi u centru Melburna, a lokalni mediji su izvestili o slučajevima hapšenja i sukoba sa policijom, pošto je 2.000 policajaca učinilo to područje gotovo zabranjenom zonom, dok su javni prevoz i bilo kakva masovna dešavanja u gradu obustavljeni, prenosi Tanjug.

I policija Novog Južnog Velsa izdala je juče upozorenje protiv protesta i poručila da se učesnici mogu suočiti sa kaznama u rasponu od novčanih do hapšenja, prenosi Rojters.

Australijska država Viktorija, sa glavnim gradom Melburnom, u kojoj živi više od četvrtine stanovništva zemlje, u poslednja 24 časa prijavila je 535 novih lokalnih slučajeva korona virusa, a u državi Novi Južni Vels u kojoj je Sidnej, registrovan je 1.331 slučaj i šest preminulih osoba, potvrdili su danas zdravstveni zvaničnici.

Sidnej i Melburn, dva najveća australijska grada, pojačali su kampanju vakcinacije u vreme kada se ta zemlja bori da zaustavi treći talas infekcija uzrokovan visokozaraznim delta sojem, pa je polovina od 25 miliona stanovnika stavljena pod karantin.

Većina ograničenja u Viktoriji, Novom Južnom Velsu i Kanberi ostaće sve dok najmanje 70 odsto odrasle populacije ne bude potpuno vakcinisano, što bi na osnovu trenutnog tempa kampanje moglo biti krajem oktobra ili početkom novembra.

Video: Nemiri u Holandiji zbog korona-mera ne jenjavaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    18. septembar 2021 | 07:54

    vracaju se na pocetak kad su bili zatvorenicka drzava

  • nikolas

    18. septembar 2021 | 08:26

    KAD POLICIJA CUVA DEMOKRATIJU I REZIM NA ZAPADU !!!! SVE JE OK. !!!

  • Ajmo

    18. septembar 2021 | 09:01

    Narode!!!! Bori se!!! Protiv SOTONE!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA