Američka Samoa prijavila prvi slučaj zaražavanja korona virusom

Prvi slučaj kovida-19 je stanovnik koji se ove nedelje vratio na ostrvo sa putovanja u SAD, gde je boravio u kontinentalnom delu zemlje i na Havajima

  • 1
Diamond Princess kruzer karantin koronavirus

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Američka teritorija na Pacifiku, Američka Samoa, prijavila je svoj prvi slučaj korona virusa. Vršilac dužnosti guvernera teritorije, Talauega Elesalo Ale saopštio je da je prvi slučaj kovid-19 stanovnik koji se ove nedelje vratio na ostrvo sa putovanja u SAD, gde je boravio u kontinentalnom delu zemlje i na Havajima, piše AP.

Prošle godine je na Samoi bilo nekoliko pozitivnih slučajeva na korona virus, koji su bili povezani sa teretnim brodovima, ali posadi nikada nije bilo dozvoljeno da napuštaju plovila, navodi Tanjug.

Guverner Američke Samoe Lemanu Peleti Mauga bio je među putnicima na letu sa Havaja i sada je u karantinu.

- Otkriće ovog pozitivnog slučaja tokom karantina naglašava važnost zašto je naš proces ključan za sprečavanje širenja kovid-19 - rekao je guverner i dodao da "to dodatno naglašava važnost očuvanja naših trenutnih protokola karantina".

Zvaničnici su saopštili da je zaraženi stanovnik potpuno vakcinisan i da je bio negativan na testu za kovid-19 pre nego što se ukrcao na let za Američku Samou.

Američka Samoa zahteva od svih putnika da budu vakcinisani i u karantinu 10 dana po dolasku. Zaraženi stanovnik bio je među 260 drugih putnika na letu i zdravstveni zvaničnici tragaju za njegovim kontaktima, dok su svi ostali putnici sa leta u karantinu.

Pacijent je prebačen u državnu ustanovu na dve nedelje izolacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    18. septembar 2021 | 11:06

    nebitna zemlja ali pocelo i kod njih zastrasivanje sada ce vakcinacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA