Rusija: Juče registrovana tri sajber napada iz inostranstva

Izbori za 450 poslanika Dume se održavaju do 19. septembra

  • 1
Pogled sa Hamsted Hita, haker Foto: Wikimedia/Džon Konstabl, Pixabay

Načelnik Saveznog centra za informatizaciju (FCI) koji je povezan sa ruskom Centralnom izbornom komisijom (CIK) Aleksandar Sokolčuk izjavio je danas da su tri sajber napada iz inostranstva na CIK-ova sredstva registrovana tokom prvog dana glasanja na parlamentarnim izborima u Rusiji.

- Registrovali smo tri ciljana napada iz inostranstva 17. septembra. Neću imenovati zemlje, jer je diskutabilno u kojim zemljama su bile locirane (IP adrese) - saopštio je Sokolčuk na konferenciji za novinare održanoj u CIK-ovom Informativnpm centru, preneo je TAS S, navodi Tanjug.

Naveo je i da su bezbednosni alati koji štite sajt ruske Centralne izborne komisije blokirali oko 246.000 zahteva.

- Očigledno, pripreme za sutra su u toku, mi ćemo biti spremni za to - napomenuo je Sokolčuk.

Danas se održava drugi dan parlamentarnih i regionalnih izbora u Rusiji. Izbori za 450 poslanika Dume se održavaju do 19. septembra. Poslanici se biraju na petogodišnji mandat po mešovitom izbornom sistemu: 225 poslanika bira se sa stranačkih lista i još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.

Istovremeno, devet ruskih regiona bira guvernere, 39 regiona z akonodavna tela, a birači u 11 gradova biraju novi sastav gradskih skupština.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koks

    18. septembar 2021 | 16:07

    Odmah sledi adekvatna odbrana i pronalaženje zaštite protiv sajber napada,interesantno da ovaj napad na čovečanstvo ,aktuelnim virusom,koji se takođe u neku ruku može podvesti pod sajber,ne daje isti odgovor,tj.pronalaženje svih parametara za njegovo uništenje.IT pravi odabir šta će napasti i šta će braniti a šta ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA