≫ 

Da li će korona buknuti u sedištu UN? Bajden zabrinut pred dolazak svetskih lidera na skupštinu

Bajden će govoriti u Njujorku 21. septembra, a pratiće ga nešto manji broj predstavnika Bele kuće nego inače

  • 3
virus korona

Foto: Freepik

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena zabrinuta je da bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija mogla da postane žarište kovida ukoliko se svetski lideri koji budu dolazili u Njujork ne budu pridržavali pravila o vakcinaciji.

Ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild rekla je za "CBS njuz" da je administracija "zabrinuta o događaju u UN koji bi mogao da postane superžarište i da je potrebno preduzeti sve mere kako bi se sprečilo da susret svetskih lidera postane mesto širenja kovida".

Za razliku od prošle godine, kada je pandemija kovida primorala najveći godišnji događaj u UN da bude virtuelan, ovog puta politički lideri mogu da pošalju video poruku, a mogu i lično da dođu u Njujork na zasedanje.

Više od 100 predsednika, premijera i ostalih političara najavilo je da će uživo govoriti na zasedanju, a generalna debata održava se od 21. do 27. septembra.

Bajden će govoriti u Njujorku 21. septembra, a pratiće ga nešto manji broj predstavnika Bele kuće nego inače.

Vlasti Njujorka zatražile su ranije u pismu predsedniku Generalne skupštine Abduli Šahidu da svi koji dođu u sedište UN moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    19. septembar 2021 | 13:53

    Bajden ne zna sta je jeo jutros a ne sta je korona

  • Evo

    19. septembar 2021 | 10:25

    Zavisi kako kome trenutno odgovara

  • nikolas

    19. septembar 2021 | 20:49

    KORONA BUKTI SIROM SVETA I NAROD PRIMA VAKCINE I NISTA NE POMAZU !!! U IZRAELU PRIMILI SVI I BOLESNIH NA DESETINE HILJADA -VAKCINA JE OD GRAFENA CISTOG UGLJENIKA I NE REAGUJE NA VIRUS UOPSTE!!! SVI NAS LAZU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA