"Sistem časti" na zasedanju skupštine UN, moraju da se izjasne o vakcinaciji, Bolsonaro ruši koncept

Predsednik Brazila, Žair Bolsonaro, je skeptičan prema vakcinama, a prošle nedelje je izjavio da mu nije potrebna vakcinacija jer je već stekao imunitet, pošto je preležao kovid-19

  • 2
Brazil, korona virus, bolnice, bolnica

Žair Bolsonaro, Foto: Tanjug/AP

Svetski lideri okupljaju se od utorka u Njujorku na debati u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, čiji fokus će biti jačanje napora u borbi protiv klimatskih promena i pandemije kovida-19, zbog koje su prošle godine morali da šalju svoje video poruke za redovno godišnje zasedanje.

SAD su pokušale da odvrate svetske lidere od dolaska u Njujork u pokušaju da spreče da zasedanje Generalne skupštine UN postane mesto s kojeg će se širiti zaraza, iako će se predsednik Džozef Bajden lično obratiti skupštini, prvi put od kako je preuzeo dužnosti predsednika, prenosi Rojters.

UN su uvele tzv. sistem časti, što znači da svako ko uđe u skupštinsku salu mora da se izjasni da li je vakcinisan, ali ne mora da pokaže dokaz o vakcinaciji.

Međutim, ovaj sistem će biti urušen već na samom startu kada u dvoranu UN bude ušao predsednik Brazila, Žair Bolsonaro, koji je skeptičan prema vakcinama i koji je prošle nedelje izjavio da mu nije potrebna vakcinacija jer je već stekao imunitet, pošto je preležao kovid-19, prenosi Tanjug.

Gradske vlasti Njujorka su danas postavile kombi ispred zdanja Ujedinjenih nacija kako bi obezbedile besplatno testiranje i besplatnu vakcinaciju jednom dozom vakcine Jonson & Johnson.

Generalni sekretar UN-a Antonio Guteres je ukazao na "dramatičnu nejednakost" u pristupu vakcinama i potvrdio da se zalaže za globalni plan vakcinacije kojim bi se 70 odsto svetske populacije vakcinisalo do prve polovine sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gale

    19. septembar 2021 | 13:52

    Bravo majstore, bojim se samo da ga ne ubiju ovi globalisti mnoge su likvidirali da bi dokazali da virus postoji ,ko god nije hteo da igra njihovu igru ubijen je !

  • Xaxaxa

    19. septembar 2021 | 20:01

    Evo ga onaj sto je prosle god tvrdio da ce ako se vakcinise da postane aligator. 🤣😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA