≫ 

Vladimir i Konstantin su heroji Rusije: Kamere snimile kako uleću na univerzitet i pucaju u napadača

Napadač, koji je usmrtio osmoro ljudi na Univerzitetu u Permu, je u teškom stanju prebačen u bolnicu

  • 0

Policajci Konstantin Kaljinin i Vladimir Makarov su heroji koji su uspeli da savladaju napadača koji je danas na univerzitetu u Permu ubio najmanje šestoro ljudi, a više od 15 ranio.

Vladimir i Konstantin su među prvima stigli na Univerzitet nakon što je stigla dojava o pucnjavi. Čim su ušli u glavnu zgradu ugledali su naoružanog napadača, koji je odmah krenuo da puca u njihovom pravcu.

Kako prenose ruski mediji, dvojica  policajaca su odmah reagovala i ispalila više hitaca u naoružanog mladića i sprečili ga da pobije još ljudi.

Iako su se prvo pojavile informacije da je napadač, koji je identivikovan kao 18-godišnji Timur Bekmansurov, ubijen, ispostavilo se da je ranjen i u teškom stanju je prebačen u bolnicu. Na društvenim mrežama kruži uznemirujući snimak u kojem se vidi kako policajac puca u napadača.

Podsetimo, napad se dogodio jutros oko 11 časova po lokalnom vremenu, a osumnjičeni je student univerziteta na kom se dogodila pucnjava. Uoči napada Bekmansurov je na društvenim mrežama objavio manifest i najavio da će 20. septembra da krene u krvavi pohod.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA