≫ 

Oglasila se nemačka policija oko talačke krize u autobusu: "Uhapsili smo državljanina Srbije"

Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika u autobusu iz razloga koji još nisu razjašnjeni, pri čemu su dve osobe lakše povređene

  • 42
Nemačka, hapšenje, nemačka policija

Foto: Printscreen/Youtube/WELT

Državljanin Srbije (30) uhapšen je u Nemačkoj, nakon što je u autobusu, koji je putovao za Srbiju, prijavljena pretnja, odnosno da se u autobusu nalazi naoružani muškarac.

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je sinoć, nakon vesti o talačkoj krizi nemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšeno jedno lice za koje se pretpostavja da je državljnim Srbije.

Autobus je zaustavljen na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, a saobraćaj je na tom delu auto-puta bio satima obustavljen.

Kako su saopštili iz policije, autobus se kretao u pravcu Minhena kada je došlo do fizičkog obračuna nekoliko putnika u autobusu, iz razloga koji još nisu razjašnjeni, pri čemu su dve osobe lakše povređene. Prema izjavama svedoka, situacija je mogla da eskalira u krajnje opasnu.

Kažu da je nosio pištolj

 

Nakon okršaja u vozilu, autobus se zaustavio u zaustavnoj traci autoputa i putnici su napustili autobus, a u vozilu su ostala trojica vozača i muškarac za kojeg kažu da je nosio pištolj.

Zbog moguće opasne situacije, auto-put je iz predostrožnosti zatvoren za saobraćaj, a veliki broj hitnih službi i pripadnika policije poslat je na lice mesta. Tada je policija pokušala da stupi u kontakt sa navodno naoružanim muškarcem koji se nalazio u autobusu.

Policija je došla do broja mobilnog telefona jednog od vozača i pokušala da pregovara sa muškarcem koji je vozača i dvojicu njegovih kolega, prema navodima medija, držao kao taoce.

Nakon višesatne akcije, državljanin Srbije je uhapšen. Iz policije navode da je do hapšenja došlo oko 21.30 časova, te da osumnjičeni nije pružao otpor.

Oružje još nije pronađeno

 

Kako navode iz policije, do sada nije pronađeno oružje u autobusu, niti kod uhapšenog 30-godišnjeg državljanina Srbije.

Policija trenutno sprovodi detaljnu istragu i traga se za mogućim dokazima.

Podsetimo, prema navodima nemačkih medija, u autobusu je bilo 14 putnika, a uoči hapšenja odjeknule su tri detonacije. Naknadno je iz policije saopšteno da su detonacije odjeknule u sklopu izvedenog napada da bi pripadnici policije ušli u autobus.

Mediji su pisali i da je osumnjičeni rekao da je "dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut".

Video: Na mopedu izbegavao zemlju kada ga je sa leđa pokupio autobus: Iz smrtonosne zamke izašao nepovređen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konzul

    21. septembar 2021 | 23:42

    Ma da bre,sad je srpski drzavljanin verovatno....Šalja Murići....

  • Boban

    22. septembar 2021 | 05:49

    Dobio poruku od Allaha, sve jasno. Čistokrvni Srbin!!!

  • Pinki

    22. septembar 2021 | 07:05

    Opet njihovi saveznici albanci. Svi srpski državljani a svi za republiku Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA