Lažirala da ima rak kako bi uzela novac od donacija: I svojoj majci pričala da će uskoro umreti

Majka pokušala je da kontaktira onkologa kojeg je ćerka spominjala, ali doktor pod tim imenom nije radio u toj bolnici u Derbširu. Tada joj je bilo jasno da je u pitanju prevara i primorala je ćerku da joj sve ispriča

  • 0
Bolesna zena, bolesnica, pacijent ilustracija Foto: Shutterstock

Megan Skočer (28) iz Derbšira, koja je tvrdila da boluje od raka i tražila pomoć za lečenje, lažirala je bolest kako bi uzela novac. Ona je sada optužena za prevaru i preti joj zatvorska kazna.

Devojka je pokrenula kampanju na sajtu za prikupljanje donacija, navodeći da joj je dijagnostikovan rak na mozgu i da joj treba novac za lečenje.

Ona je tokom prošle godine prikupljala donacije, a u akciju se uključio i jedan mladić koji je biciklom prošao 1.000 kilometara skupljajući novac za nju i njenu decu.

Megan je objavila da joj je rak dijagnostikovan još kada je bila tinejdžerka, međutim tada je bio u fazi remisije. Žena je prošle godine saopštila porodici da joj se rak vratio.

Ona je majci saopštila da su joj lekari rekli da ima izraslinu na mozgu i da će živeti još nekoliko meseci.

Majka je postala sumnjičava jer joj ćerka nikada nije dozvoljavala da sa njom ide kod lekara. Uvek je morala da je čeka ispred bolnice, a ćerka se pravdala da je to zbog pandemije korona virusa i da bolnica dozvoljava samo pacijentima da ulaze u zgradu, prenosi Mirror.

Uplašena žena pokušala je da kontaktira njenog onkologa, ali doktor pod tim imenom nije radio u toj bolnici. Tada joj je bilo jasno da je u pitanju prevara i primorala je ćerku da joj sve ispriča.

Megan je kasnije policiji rekla da je upala u velike dugove zbog bivšeg partnera i da je morala da lažira bolest kako bi prikupila novac.

Ona je optužena za prevaru i osuđena je na 10 meseci zatvora i godinu dana uslovne kazne.

- Lagala je svoju porodicu da ima rak. Ispričala je užasnu laž svojoj porodici i prijateljima. Ono što je uradila prouzrokovalo je veliku štetu njenoj porodici i dobrim ljudima koju su želeli da joj pomognu - rekao je sudija nakon presude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA