Žena sa zlatnim zubom identifikovana posle 44 godine: Žrtva je serijskog ubice koji je ubio 93 žene?

Bivši bokser ubijao je svoje žrtve, najčešće prostitutke i narkomanke, zadajući im jake udarce ili gušeći ih

  • 0
Clara Birdlong žrtva Misisipi

Foto: Tanjug/AP

Skeletni ostaci žene pronađene pre skoro 44 godine identifikovani su i utvrđeno je da pripadaju Klari Birdlong, dok istražitelji veruju da je bila žrtva najgoreg serijskog ubice u američkoj istoriji.

Ostaci žene pronađeni su u decembru 1977. godine u maloj zajednici Eskatopa u Misisipiju.

Obdukcija je pokazala da je žena bila mrtva tri ili četiri meseca pre nego što su pronađeni njeni ostaci. Imala je prepoznatljiv zlatni zub, prenosi Sky news.

- Iako je sada mrtav, kao glavni osumnjičeni za ubistvo Klare Birdlong smatra se Semjuel Litl. Njen uzrok smrti je neutvrđen - saopštila je kancelarija šerifa.

Litl je umro u decembru u Kaliforniji, gde je služio doživotnu kaznu zatvora za više tačaka ubistva.

Litl je priznao da je ubio 93 osobe između 1970. i 2005. godine, a većina ubistava dogodila se na Floridi i južnoj Kaliforniji.

Clara Birdlong žrtva Misisipi

Foto: Tanjug/AP

Šerif Majk Ezeli rekao je da je Litl 2018. godine priznao nekoliko ubistava u jugoistočnoj SAD, uključujući i ubistvo "Eskatopa Džejn Do" - ime koje su službenici koristili na osnovu mesta gde su pronađeni ostaci.

Detektivi su u januaru počeli da rade sa DNK istraživačkom firmom Otram, kako bi napravili porodično drvo Džejn Do.

Otram je brzo identifikovala dalekog rođaka žrtve koji ih je povezao sa svojom 93-godišnjom bakom, koja je poreklom iz okruga Le Flor. Ona im je rekla da je njena rođaka Klara Birdlong, koja je rođena 1933. godine, nestala 1970-ih.

Još jedan daleki rođak je rekao da je Klara bila mala žena, koja je imala zlatni zub i nosila je periku.

Istražitelji su razgovarali i sa ženom iz okruga Le Flor, koja je rekla da je Klara 1970-ih otišla sa čovekom koji je tvrdio da ide za Floridu. Otada je više niko nikada nije video.

Ko je bio Semjuel Litl?

 

Semjuel Litl, čovek kojeg je FBI opisao kao najgoreg serijskog ubicu u istoriji SAD, preminuo je u decembru prošle godine u 80. godini.

Služio je doživotnu kaznu zbog ubistva tri žene od 2014. godine. Ali do trenutka svoje smrti, priznao je da je ubio 93 žene između 1970. i 2005. godine u 15-ak američkih saveznih država.

Bivši bokser ubijao je svoje žrtve, najčešće prostitutke i narkomanke, zadajući im jake udarce ili gušeći ih.

Samuel Little

Foto: Tanjug/AP

Policija veruje da su Litlova priznanja verodostojna i otvorila je onlajn stranicu na kojoj su snimci priznanja ubice koji je vrlo precizno, a ponekad i sa smeškom, pričao o ubistvima, a brojne žrtve još nisu identifikovane.

Objavljeni su i portreti žrtava izrađeni po sećanju zločinca u pokušaju da budu identifikovane.

- Procenjeno je da su brojne od tih smrti izazvane predoziranjem ili se mislilo da se radi o slučajnim smrtima ili neutvrđenog uzroka. Neka tela nisu nikada pronađena - precizira FBI na svojoj internet stranici.

Semjuel Litl, poznat i kao MekDauel, prvi put je uhapšen 2012. u centru za beskućnike zbog droge i prevezen je u zatvor gde je analiza njegove DNK rasvetlila smrt tri žene koje su do tada bile nerazjašnjene.

Tako je 2014. godine osuđen za ta tri ubistva koja je počinio u Los Anđelesu između 1987. i 1989. godine.

Sve tri žene bile su pretučene i ugušene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA