Konačno dobre vesti: Nastavlja da pada broj novozaraženih u svetu

Do velikog pada u broju slučajeva je došlo u dva regiona: na Bliskom istoku gde je registrovan pad od 22 odsto i u jugoistočnoj Aziji od 16 procenata

  • 7
Bolnica, korona virus, korona, ilustracija

Foto: Tanjug/AP

Broj novih slučajeva kovida-19 nastavio je da pada prošle nedelje, pošto je registrovano 3,6 miliona novozaraženih širom sveta, što je manje od 4 miliona novih infekcija registrovanih prethodne nedelje, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

Prošlonedeljni pad je prvi značajan pad u više od dva meseca, koji je registrovan u gotovo svim regionima sveta, navodi se u najnovijem izveštaju SZO o pandemiji, a prenosi agencija AP.

Do velikog pada u broju slučajeva je došlo u dva regiona: na Bliskom istoku gde je registrovan pad od 22 odsto i u jugoistočnoj Aziji od 16 procenata.

Zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija je saopštila da je tokom prošle nedelje umrlo nešto manje od 60.000 ljudi od posledica kovida, što je pad od 7,0 odsto.

Najviše slučajeva korona virusa zabeleženo je u SAD, Indiji, Britaniji, Turskoj i na Filipinima.

SZO je saopštila da je delta soj, koji se ubrzano širi, sada evidentiran u 185 zemalja sveta i da je prisutan u svakom delu sveta.

Organizacija je takođe revidirala svoju listu "zabrinjavajućih sojeva", ili onih za koje veruje da imaju potencijal da izazovu veliku epidemiju, navodeći da prati sojeve lambda i mu koji su se pojavili u Latinskoj Americi i koji tek mogu da izazovu sveopštu epidemiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA