Uzbunjivač iz Kine tvrdi da tačno zna na kom događaju je korona počela da se širi

Jingšeng tvrdi da je Kina namerno širila korona virus

  • 6
Virus korona test bris PCR Foto: Shutterstock

Kineski uzbunjivač i bivši član komunističke partije, Vei Jingšeng, tvrdi da je Kina namerno širila korona virus, a za Svetski vojni turnir održan u Vuhanu tvrdi da je to prvi događaj širenja kovida, čak dva meseca pre nego što je ostatak sveta saznao za smrtonosni virus, prenosi Daily Mail.

Međunarodni turnir za vojne sportiste održan je u Vuhanu, gradu iz kojeg je krenula epidemija, dva meseca pre nego što je Kina obavestila Svetsku zdravstvenu organizaciju o prvim slučajevima.

Jingšeng tvrdi da nije slučajno da su neki od 9 hiljada međunarodnih vojnika, koji su se okupili na događaju, navodno oboleli od tada misteriozne bolesti.

- Mislio sam da će kineska vlada iskoristiti ovu priliku za širenje virusa tokom vojnih igara, jer će se tamo pojaviti mnogi stranci - rekao je za novi dokumentarni film Sky Newsa "What Really Happened in Wuhan".

Zviždač tvrdi da je čuo da je kineska vlada tokom igara izvodila neku "neobičnu vežbu".

- Znao sam da postoji mogućnost da kineska vlada koristi neko čudno oružje, uključujući i biološko, jer sam znao da rade takve eksperimente – tvrdi Jingšeng.

Njegove tvrdnje podržao je Majls Ju, bivši glavni kineski savetnik za politiku i planiranje državnog sekretara SAD, Majka Pompea.

Rekao je da su francuski, nemački i američki sportisti bili među onima koji su se razboleli na turniru sa simptomima nalik na kovid-19, ali nikada nisu testirani na virus.

- U našim podacima vidimo naznake da je kovid cirkulisao u Sjedinjenim Državama već početkom decembra, možda i pre toga - rekao je bivši američki istražitelj Dejvid Ašer.

Jingšeng takođe tvrdi da je bio zabrinut zbog razvoja situacije u vezi sa kovidom i spomenutog Svetskog vojnog turnira te je pokušao da obavesti i upozori ljude u Trampovoj administraciji još u novembru 2019. godine. Jingšeng tvrdi da je bio zanemaren.

- Osetio sam da nisu zabrinuti kao ja, pa sam se potrudio da pružim više detalja i informacija, ali nisu to uzimali u obzir - rekao je.

Kinu mnogi optužuju da su "gušili" uzbunjivače i da su pokušali da "ućutkaju" svaku raspravu o virusu u ranim fazama izbijanja u Vuhanu. Bilo kakvo spominjanje na društvenim medijima o novom virusu SARS-a ili "epidemiji" bilo je cenzurisano.

Jingšeng, koji je godinama ranije bio u izgnanstvu, rekao je da je svestan onoga što se događa preko „insajdera” iz Pekinške komunističke partije koji su podelili svoje strahove o situaciji i opisali zataškavanje središnje vlade.

- Uprkos nadolazećoj zdravstvenoj krizi koja je trebalo da opustoši ostatak sveta, njegova poruka nije shvaćena ozbiljno – tvrdi Jingšeng. Kineski disident nije hteo da otkrije s kojim je političkim čelnicima razgovarao, ali je natuknuo da su to bili visoko pozicionirani ljudi, uz tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

- Nisam siguran da li taj političar želi da govorim o njemu, ali želim da kažem da je dovoljno visoko pozicioniran da može doći do predsednika Sjedinjenih Država – zaključio je Jingšeng.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    22. septembar 2021 | 17:40

    Je li nesto kanulo sa zapada ima svagde spijun a pa I u Kini

  • Aca

    22. septembar 2021 | 18:17

    Hahaha niko ne.moze da mi kaze da ovo Cia opet ne.optužuje Kinu za virus koji su oni pustili da bi srusilo Trampa!!!I optužili i oslabili Kinu!!!

  • 1234

    22. septembar 2021 | 18:06

    Januar 2017 prelezao. Aj sad kuci , dajte sledeci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA