≫ 

Korona otkazala banket povodom dodele Nobelove nagrade

Nobelova fondacija je saopštila da će se ceremonija emitovati na televiziji i uživo prenositi putem digitalnih platformi za Nobelovu nagradu

  • 1
Nobel Prize, Nobelova nagrada

Foto: Shutterstock

Na ovogodišnjoj dodeli Nobelove nagrade u Stokholmu neće biti banketa, a laureati će nagrade i diplome dobiti u svojim zemljama, saopštila je danas Nobelova fondacija.

Tradicionalne svečanosti su i prošle godine zamenjene digitalnom proslavom, u trenutku kada je pandemija besnela Evropom i ostatkom sveta.

"Mislim da bi svi voleli da se pandemija kovida-19 završi, ali mi još dotle nismo stigli", navodi se u saopštenju Nobelove fondacije i izražava nada da će biti upriličena mala lokalna dodela nagrada uprkos tome što laureati nisu prisutni, prenosi agencija Rojters.

Nobelova fondacija je saopštila da će se ceremonija emitovati na televiziji i uživo prenositi putem digitalnih platformi za Nobelovu nagradu.

Ovogodišnje Nobelove nagrade, dodeljene za dostignuća u medicini, fizici, hemiji, književnosti, miru i ekonomiji, biće objavljene od 4. do 11. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R

    23. septembar 2021 | 12:44

    Čudi me ova vesti pošto za njih kažu da su potpuno otvoreni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA