Britanski frizeri masovno prijavljuju nove simptome kovida: "Bukvalno su mi otpadali slojevi kože"

Britansko udruženje koje zastupa frizere i kozmetičare, upozorava sve zaposlene u tim strukama da obavezno sprovedu dodatne testove osetljivosti na hemikalije

  • 0
frizer

Foto: Freepik

Frizeri širom Velike Britanije počeli su da prijavljuju kako neki njihovi klijenti, koji su preležali Korona virus, nakon bojenja kose sad imaju nove, ozbiljne alergijske reakcije poput osipa i opekotina.

Kako prenosi BBC, naučnici sa Imperijal Koledža, u Londonu, zbog svega navedenog istražuju može li i kako bolest, tj, korona virus reprogramirati naš imunološki sistem.

Britansko udruženje koje zastupa frizere i kozmetičare upozorava sve zaposlene u tim strukama da obavezno sprovedu dodatne testove osetljivosti kože na hemikalije (tzv. patch test) kako bi izbegli moguće sudske postupke. Takvi testovi služe za dokazivanje kasne reakcije preosetljivosti na kontaktne alergene, na kožu leđa lepe se flasteri sa alergenima, a test se očitava nakon 48 i 72 sata.

Alergija, osip, koprivnjača, koža

Foto: Shutterstock

Iako već deset godina koristi istu boju za kosu, Džema, koja je preležala korona virus, imala je reakciju na testu osetljivosti kože na hemikalije.

Iz njenog frizerskog salona kažu kako su im već četiri klijenta imala isti problem otkako su započeli da sprovode spomenuto alergološko testiranje.

- Dan posle testa osetila sam kako mi koža iza uha gori, a kako je vreme prolazilo, stvar se samo pogoršavala. Bukvalno su mi otpadali slojevi kože - izjavila je Džema.

- Ovo nije izolovani incident i zato su testiranja u mom salonu obavezna - kaže njena frizerka, Stejsi Klajn.

Video: Darko Lazić fenira svoju devojku, jer ih udarila kriza: Tek njen komentar na šta su potrošili pare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA