Sin predsednika Brazila i ministarka pozitivni na korona virus: Bolsonaro u karantinu od posete Njujorku

Ministarka Tereza Kristina saopštila je da je vakcinisana protiv korona virusa, a najavila je da će ostati u izolaciji po savetima lekara

  • 0
Žair Bolsonaro

Foto: Tanjug/AP

Brazilska ministarka poljoprivrede Tereza Kristina i Eduardo, sin predsednika Žaira Bolsonara, objavili su danas da su testirani pozitivno na korona virus.

Informacija dolazi tri dana nakon što je još jedan bliski saradnik Bolsonara, ministar zdravlja Marselo Kviroga, objavio da je pozitivan, tokom putovanja na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde je i ostao u karantinu, prenosi Rojters.

Kongresmen Eduardo Bolsonaro, koji je bio deo brazilske delegacije u Njujorku, na Tviteru je objavio da je pozitivan na korona virus, uz napomenu da je vakcinisan prvom dozom vakcine Fajzer.

Ministarka Kristina, koja nije sa brazilskim predsednikom putovala u Njujork, dobila je dijagnozu nedelju dana nakon sastanka sa ministrima G20 u Italiji, a takođe je na Tviteru potvrdila da je pozitivna i dobrog zdravstvenog stanja.

I ona je saopštila da je vakcinisana protiv korona virusa, a najavila je da će ostati u izolaciji po savetima lekara.

Predsednik Bolsonaro, skeptik u vezi sa imunizacijom koji tvrdi da nije primio vakcinu protiv korona virusa, nalazi se u izolaciji otkad se vratio iz Njujorka, zbog pozitivnog testa ministra Kviroge.

Video: Na Institutu za majku i dete, petoro dece na kovid odeljenju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA