Sonja i njen momak bili su blizu vulkana kada je eruptirao: Osetili smo da nam gori koža, imali smo sreće

- Videli smo ljude kako plaču i iznose stvari. Tužni su prizori oko nas. Mi imamo sve, za razliku od ostalih, uspeli smo brzo da se odvezemo i nismo morali ništa da ostavimo - rekla je Sonja

  • 0
Španija, La Palma, vulkan, erupcija

Foto: Tanjug/AP

Sonja i njen dečko Florijan bili su na ostrvu La Palma kada je protekle nedelje eruptirao vulkan na ovom Kanarskom ostrvu. 

- Bili smo sa našim vatrogasnim vozilom na plaži ribarskog sela kada se odjednom začuo jak prasak. Zatim su meštani u panici pokazali na oblak belog pepela i rekli da moramo odmah da odemo. Vulkan je bio udaljen od nas samo 800 metara - kaže Florijan Bok.

On i njegova devojka Sonja Benziger (19) na putovanju su već pet nedelja i žele da putuju sve do novembra dok se ne pogorša vreme.

- Naravno da nismo očekivali da će da eruptira vulkan. Moć prirode je zaista velika i uvek me iznova fascinira - rekal je Sonja za Bild.

Njih dvoje su se zajedno sa nekoliko hiljada meštana evakuisani sa ostrva. Dok su oni pakovali daske za surfovanje i kreme za sunčanje, ljudi oko njih pakovali su najbitnije stvari iz svojih domova.

- Videli smo ljude kako plaču i iznose stvari. Tužni su prizori oko nas. Mi imamo sve, za razliku od ostalih, uspeli smo brzo da se odvezemo i nismo morali ništa da ostavimo - rekla je ona.

Iste večeri, njih dvoje su se izdaleka divili vulkanu iz kog je neprestano kuljao dim i lava.

- Sedeli smo na krovu, odjednom smo primetili iskre na koži. Vrela kiša pepela nam je opekla ruke, imala sam osećaj kao da mi je gorela koža. Tada smo shvatili koliko smo imali sreće - rekao je Florijan.

Ono što će im, prema njihovim rečima zauvek ostati u sećanju je scena kada je lava gutala dve kuće na ostrvu.

Video: Gore kuće i imanja nakon erupcije vuklana

- Mislili smo na stanovnike La Palme. Mora da je strašno videti kako nečiji dom gori, a vi ne možete ništa da učinite - rekla je Sonja.

Video: Snimak kada lava guta bazen i luksuzno imanje: Priroda uništila skupocene kuće na španskom ostrvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA