≫ 

Nacionalna garda u bolnicama umesto nevakcinisanih lekara i tehničara: Njujork na korak od vanrednog stanja

Oko 16 odsto od 450.000 zdravstvenih radnika, to jest oko 70.000, nije potpuno vakcinisano, saopšteno je iz kancelarije guvernerke

  • 3
Bolnica, korona virus, korona, ilustracija Foto: Tanjug/AP

Guvernerka države Njujork Keti Houkel razmatra da uposli pripadnike Nacionalne garde i zdravstvene radnike drugih američkih država da popune radna mesta bolničkog osoblja koje od ponedeljka neće moći da radi jer nije vakcinisano.

Hokelova razmatra plan da proglasi vanredno stanje kako bi povećala broj zdravstvenih radnika dovođenjem licenciranih profesionalaca iz ostalih država, kao i penzionisanih bolničara, preneo je Rojters.

Ona je rekla da će država Njujork takođe iskoristiti pripadnike Nacionalne garde koji su prošli medicinsku obuku da popune nedostatak osoblja u bolnicama i ostalim medicinskim ustanovama.

Oko 16 odsto od 450.000 zdravstvenih radnika, to jest oko 70.000, nije potpuno vakcinisano, saopšteno je iz kancelarije guvernerke.

- I dalje se borimo protiv kovida kako bismo zaštitili naše voljene. Pozdravljam sve medicinare koji su se vakcinisali i apelujem na preostale zdravstvene radnike koji se nisu vakcinisali da to urade sad, kako bi mogli da nastave da pružaju medicinsku pomoć", rekla je Hokel.

Zdravstveni radnici koji su otpušteni jer nisu hteli da se vakcinišu neće moći da dobiju pomoć za nezaposlene, osim ako ne pokažu validan, o lekara odobren, zahtev da budu izuzeti, dodali su iz kancelarije Hočul.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokle smo stigli?

    27. septembar 2021 | 00:32

    Do juce heroji, od danas klosari! Kratak opis ljudi koji su dali svoj zivot dok su ucili, usavrsavali se i tudje zivote spasavali. Da odes na ulicu bez mogucnoscu nadoknade za nezaposlene, jer si odbio u svoje telo da primis nesto sto se jos uvek zove eksperimentalno i nesto sto po svim konvencijama ovog sveta imas PRAVA da odbijes?!?! Po tom osnovu onda ne bi smeli u bolnicu da dolaze i nevakcinisani pacijenti! I oni mogu da zaraze pored sebe nekog drugog pacijenta, posetioca, dobavljaca koji udje u bolnicu itd itd? Ovaj neo fasizam krece od zdravstvenih radnika, pa ide na prosvetu, pa dalje… to je plan! I svi cute! Cute kolege od ovih zdravstvenih radnika, cute u svetu, cute Lekari bez granica, cute svi! Dok mecka ne zaigra i na njihiva vrata, ali ne po pitanju vakcina, ovo je tek pocetak, vec po pitanju bilo kakvih ljdskih osnovnih prava! Divno gde smo dosli u 21. veku kao civilizacija! Bravo!

  • Djape

    26. septembar 2021 | 19:17

    Svima otkaze i podici poreze. Bar neke koristi od njih. Ima ko ce da radi i za manje pare. Tako treba i kod nas. Mnogo ucenih migranata ima koji bi radili i za manje od ovih nasih priucenih sa kupljenim diplomama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA