Talibani otvaraju aerodrom za međunarodne letove: Pozivaju strane kompanije da se vrate u zemlju

Letovi su na glavnom avganistanskom međunarodnom aerodromu u Kabulu obustavljeni prošlog meseca nakon što su talibani preuzeli vlast

  • 3
Kabul, aerodrom, Avganistan

Foto: Tanjug/AP

Rešeni su svi tehnički problemi na aerodromu u Kabulu, objavili su talibani i poručili da međunarodni letovi mogu da se nastave.

Privremena vlada u Avganistanu očekuje da se svi letovi koji su ranije postojali za Kabul ponovo uspostave, prenela je agencija Anadolija.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Abdul Kahar Balki naveo je da su nedavne političke promene u Avganistanu izazvale niz tehničkih problema unutar avio-sektora zbog kojih su obustavljeni međunarodni letovi za Avganistan.

- Budući da su problemi na međunarodnom aerodromu u Kabulu rešeni, a aerodrom u potpunosti operativan za domaće i međunarodne letove, Islamski emirat Avganistana uverava sve avio-prevoznike da će postojati puna saradnja i očekuje od svih avio-prevoznika i zemalja koji su prethodno leteli u Kabul da nastave svoje letove kao i do sada - naveo je novi ministar.

Letovi su na glavnom avganistanskom međunarodnom aerodromu u Kabulu obustavljeni prošlog meseca nakon što su talibani preuzeli vlast.

Američke trupe su, kako navodi Anadolija, uništile opremu i radarski sistem pre nego što su napustile zemlju.

Video: Raketa eksplodirala kod aerodroma: U Kabulu se napadi više ne broje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    27. septembar 2021 | 00:03

    POSLE VISE DECENIJSKOG RATOVANJA OVOG NAPACENOG NARODA MISLIM DA IM TREBA DATI SANSU DA ZIVE U 21 VEKU DOSTOJNOM COVEKU !!! AVGANISTAN JE ZEMLJA IZUZETNO BOGATA RUDAMA A BOGATSTVO SE MERI U TRILIONIMA DOLARA I SIGURAN SAM DACE KINA ,RUSIJA,INDIJA,AMERIKA ITEKAKO SARADJIVATI U BIZNISU SA AVGANISTANCIMA!!!

  • Jova

    27. septembar 2021 | 09:07

    Kako da ne eto ih trce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA