≫ 

Policajci znali da je Gabi pre ubistva udario dečko, nisu ga uhapsili: Prekršili protokol?

Policija je nakon prijave zaustavila njihov kombi, ali se se prema devojči ponašali kao prema "glavnom agresoru"

  • 0
Gabi Petito Gabby nestanak devojka nestala Florida potraga Foto: Tanjug/AP

Novi audio snimci dispečera pokazuju da je policiji u Juti rečeno da je Brajan Londri udario Gabi Petito pre nego što su zaustavili njihov kombi 12. avgusta. Tad ga nisu uhapsili, i možda su prekršili protokol.

Čini se da je ovaj snimak u suprotnosti sa ranijim izveštajima da policajci, koji su izašli na teren po prijavi u gradu Moab u Juti, nisu znali za poziv svedoka koji je tvrdio da je video kako Londri udara Petito u njihovom belom kombiju.

- Podnosilac prijave navodi da je video kako je muškarac udario ženu. Ušao je u beli kombi, ima crne merdevine pozadi - rekao je dispečer policiji oko 16.38 sati po lokalnom vremenu, prema audio snimku koji je dobio Fox 13.

Policajac traži dodatne informacije u vezi sa svedokom i ponovo mu je rečeno da je Petito navodno udarena.

- Nisam siguran, ali žena koja je udarena i muškarac su oboje ušli u kombi i krenuli na sever - rekao je dispečer.

Do novih informacija došlo je nakon što je policija Moaba najavila nezavisnu istragu postupanja policajaca prema prijavi navodno porodičnog spora mesec dana pre nego što je Petito pronađena mrtav.

Ni policija niti gradski zvaničnici nisu rekli da li su policajci bili svesni da se suočavaju sa potencijalnim porodičnim nasiljem kada su zaustavili par.

Međutim, na snimku kamere sa tela policajca vidi se kako su oni tretirali Petito kao glavnog agresora tokom incidenta 12. avgusta, nakon što su videli Londrija sa ranama na licu, prenosi Daily Mail.

Zakon Jute zahteva od policajaca da, između ostalog, uhapse osumnjičenog ako veruju da se dogodio incident porodičnog nasilja.

Međutim, ni Petito ni Londri nisu uhapšeni, a policajci su im rekli da provedu noć razdvojeni, pre nego što su im dozvolili da nastave put.

Oko mesec dana kasnije, policija je pronašla telo devojke, dok je njen dečko u međuvremenu nestao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA