≫ 

Detalji tragedije na Kritu: Gledao kako kupola crkve pada na oca tokom zemljotresa i ubija ga

U zemljotresu stradao otac, a sin je teško povređen

  • 0
Krit, zemljotres

Printscreen: Facebook/Crete Live

Identifikovan je muškarac koji je danas stradao u zemljotresu na Kritu kada je na njega pala kupola u Crkvi Svetog Ilije, gde je izvodio radove. Nesrećni čovek (62) je na posao došao sa sinom, koji je u potresu teško povređen.

Kako javljaju grčki mediji, u zemljotresu je stradao otac dvoje odrasle dece, koji je nedavno dobio i unuče. Sa jednim od sinova je jutros došao da izvodi radove na obnovi crkve, kada je tlo počelo da drhti. Od siline potresa kupola se sručila i zatrpala nesrećnog čoveka i njegovog sina. Za oca nije bilo spasa, a sin je iz ruševina izvučen i sa teškim povredama prevezen u bolnicu.

Gradonačelnik Vianosa, Nikos Stavrakakis kaže da je lično poznavao žrtvu. Išli su zajedno u školu i družili su se.

- Nažalost, moj dragi prijatelj, drug iz klupe, stradao je u crkvi Svetog Ilije u Arkalohoriju. Sa sinom je radio u bogomolji kada je počelo da trese. Kupola je pala na njega. Koliko znam njegov sin i još jedan čovek su bili zatrpani, ali su izvučeni i prebačeni u bolnicu. Sin je u stanju šoka, bio je pored oca kada se sve to desilo - tvrdi Stavrakakis.

On navodi da je stradali čovek rodom bio iz sela Marta Vijanou. Predsednik Mesne zajednice kaže da je njihov prijatelj otišao da izvodi radove na crkvi koja je bila oštećena u prethodnim potresima.

- Crkva je bila dosta oštećena u prethodnim potresima. On i njegovi radnici su krenuli da rade pre izvesnog vremena na obnovi crkve i eto, dok su radili, tlo je ponovo zatreslo - rekao je Kostas Margaritarakis i dodao da je stradali Grk godinama sa porodicom živeo u gradu Iraklionu.

Ljudi koji su ga poznavali kažu da ne mogu da veruju kakva je tragedija zadesila porodicu. Svedoče da je stradali muškarac pre samo par meseci ostao bez majke.

Podsetimo, jutros su tri jaka zemljotresa potresla područje Krita, najjači 5,8 stepeni po Rihteru. U zemljotresu je povređeno 11 osoba i pričinjena je velika materijalna šteta. Na području Irakliona mnogi objekti su nebezbedni za život i mnogo porodica ostalo je bez krova nad glavom.

Na ulicama, kako prenosi Cretalive, moguće je videti cigle, slomljeno staklo i šut, a građani i dalje čekaju napolju i ne smeju da se vrate u svoje domove.

Video: Pogledajte kako se tresao Krit tokom zemljotresa

Video: Snimak Krita nakon razornog zemljotresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA