≫ 

Krit pogodio još jedan jak zemljotres, šesti po redu od jutros

Do 13.30 časova po lokalnom vremenu zabeleženo čak šest zemljotresa jačih od 4 stepena po Rihteru

  • 0
Crete, Krit, Grčka, zemljotres Foto: Tanjug/AP

Tlo na Kritu ne miruje. Nakon tri snažna zemljotresa, koji su jutros posle 9 časova potresli prelepo Grčko ostrvo usledila je serija potresa, a do 13.30 časova registrovano je čak šest zemljotresa jačih od 4 stepena po Rihteru. Poslednji je iznosio 4,8, javlja CretaLive.

Podsetimo, prvi zemljotres jačine 5,8 stepeni odneo je jedan život i izazvao veliku materijalnu štetu na ostrvu. U mestu Arkalohori, nedaleko od Irakliona, gotovo sve kuće su pretrpele veću materijalnu štetu. U zemljotresu je stradao stariji muškarac, koji je radio na obnovi Crkve Svetog Ilije.

Nesrećni muškarac (62) je poginuo kada se kupola crkve sručila na njega. U zemljotresu je teško povređen i njegov sin, koji je bio kraj njega u trenutku rušenja kupole. Otac i sin su, sa još nekoliko radnika, obnavljali crkvu koja je bila oštećena u prethodnim zemljotresima koji su potresli ostrvo.

Grčki mediji javljaju da je novi zemljotres, jačine 4,8 stepeni po Rihteru, zabeležen oko 14 časova po lokalnom vremenu. Epicentar je bio na 22 kilometra jugoistično od Irakliona.

Video: Snimak Krita nakon razornog zemljotresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA