≫ 

Japanska princeza odriče se miliona da bi se udala za "običnog smrtnika"

Unuka bivšeg vladara Akihita i njen dečko Kei Komuro verili su se 2017. godine

  • 0
Kei Komuro, Princes Mako Foto: Profimedia

Japanska princeza Mako spremna je da se odrekne više od milion dolara odričući se i svog statusa člana carske porodice, kako bi se udala za svog druga sa fakulteta. Ovim je stavljena tačka na govorkanja o braku koji se odlaže već godinama zbog "istorije" princezinog verenika.

Unuka bivšeg vladara Akihita i njen dečko Kei Komuro verili su se 2017. godine. Međutim, par je naredne godine odložio venčanje, govoreći da se premišljaju da li je pametno da uđu u bračne vode tako brzo, i ističući da im je potrebno malo više vremena da isplaniraju zajedničku budućnost.

U to vreme su izvori iz carske palate tvrdili da je venčanje odloženo jer nije sve do detalja isplanirano. Inače, po zakonu, svaki član carske porodice u Japanu koji želi da stupi u brak sa nekim ko nema "plave krvi", mora da se odrekne svog statusa.

Oni koji napuštaju carsku porodicu imaju pravo i na jednokratnu isplatu. Međutim, priča se da će Mako da se odrekne prava na 1,35 miliona dolara, nakon što je javnost kritikovala njenog verenika. Očekuje se da će par u oktobru saopštiti tačan datum svog venčanja.

U carskoj porodici nisu želeli da komentarišu ove navode.

Mediji pišu da će par nakon svadbe živeti u Njujorku.

Podsetimo, otac princeze Mako, prestolonaslednik Akišino, krajem prošle godine dao je paru blagoslov za venčanje, ali je sugerisao da još nisu pridobili skeptičnu japansku javnost, koja će platiti račun koji će Mako dobiti kada se uda i napusti carsko domaćinstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA